© VRT

Twee personages verlaten "Thuis" na tijdelijke rol, om acteeropleiding af te maken en opnieuw te gaan freelancen

Vrijdagavond zijn personages Ilias en Vicky voor het laatst te zien in "Thuis". Acteurs Bram Spooren en Marieke Dilles hebben in september al afscheid genomen van hun collega's op de set van de dagelijkse fictiereeks. Ze kiezen er allebei zelf voor om afscheid te nemen van hun "Thuis"-personage.

Na het motorongeval, waarbij personage Ilias een deel van zijn been is verloren, kiezen hij en zijn moeder Vicky ervoor om hun verleden achter zich te laten en elders een toekomst op te bouwen als gezin. Ze verhuizen naar de omgeving van "een revalidatiecentrum tegen de Duitse grens". Met die verhuizing van televisiemoeder en -zoon eindigt hun verhaallijn in "Thuis".

Daarmee komt ook een einde aan de kunstgrepen om personage Ilias in beeld te brengen na zijn vermeende beenamputatie door het motorongeval. Er werd onder meer gebruik gemaakt van een gat in het ziekenhuisbed, om zijn been in te verstoppen, of van een groene kous, waarmee zijn been door computertechnieken onzichtbaar gemaakt kon worden.

Keuze voor een tijdelijke rol

De laatste scènes met Ilias en Vicky zijn in september al opgenomen. Acteurs Bram Spooren en Marieke Dilles hadden destijds zelf gekozen voor een tijdelijke rol in "Thuis". Dilles wilde maar een jaar meespelen in "Thuis", het werd uiteindelijk iets langer dan een seizoen. Spooren herneemt zijn Masteropleiding Drama aan het RITCS in Brussel. Hij was sinds september 2021 te zien in "Thuis".

“Na mijn bachelordiploma heb ik me een heel jaar op "Thuis" kunnen smijten, maar ik wilde mijn acteeropleiding graag afmaken. De combinatie met "Thuis"-opnames is dan haast niet mogelijk. Zeg nooit nooit, maar voor nu is het hoofdstuk met Ilias afgesloten.

Actrice Marieke Dilles gaat opnieuw verschillende opdrachten combineren. “Ik heb een ontzettend fijne tijd gehad op de set met de collega's. Nu ga ik weer freelancen. Filmen, lesgeven, theater maken, interviewen, communicatietrainingen geven: ik doe graag van alles door elkaar. Het verhaal van Vicky is misschien nog niet uitverteld, maar voor mij was het vertrek van haar televisiezoon Ilias een mooi moment om weer andere projecten op te zoeken."

Door het vertrek van de personages Ilias en Vicky komt de teller van "exits" dit "Thuis"-seizoen op vijf. Sinds de start van de nieuwe reeks in september zijn ook de personages Angèle, Dirk en Maïté verdwenen.

Meest gelezen