Alex Batty (© Greater Manchester Police)

Britse jongen die zes jaar vermist was, duikt plots levend en wel op in Frankrijk

In Frankrijk heeft een jongen die al zes jaar vermist was zichzelf aangegeven bij de lokale politie. Dat meldt de openbare aanklager van Toulouse. De Brit Alex Batty verdween op elfjarige leeftijd nadat zijn moeder en grootvader hem hadden meegenomen naar Spanje, hoewel zij geen ouderlijke voogdij over hem hebben.

In september 2017 reisde de Britse jongen Alex Batty naar Spanje. Zijn moeder en grootvader, die geen voogdij over hem hebben, namen hem mee op een vakantie.

Toen het drietal vervolgens spoorloos verdween, trok de grootmoeder van de jongen, zijn wettelijke voogd, aan de alarmbel. Alex werd op 8 oktober 2017 voor het laatst gezien in Málaga, de dag waarop hij normaal gezien naar het Verenigd Koninkrijk zou terugkeren.

De oma van Alex geloofde dat de jongen werd meegenomen naar een commune in Marokko om er een alternatief en nieuw leven te gaan leiden. De moeder en grootvader van Alex wilden volgens zijn grootmoeder niet dat de jongen naar school ging, omdat ze niet in het traditionele onderwijs geloven.

Teruggevonden

Op woensdagochtend gaf een tiener met de naam Alex Batty zichzelf aan in het Franse dorp Revel, dicht bij Toulouse. Hij zou door een bezorgde voorbijganger naar het politiekantoor gebracht zijn. 

De openbare aanklager van Toulouse bevestigt nu dat het om de vermiste Alex gaat. "Hij zal binnenkort terugkeren naar Engeland." De jongen is in goede gezondheid en vertelde dat hij niet slecht behandeld is geweest.

De Franse krant La Dépêche meldt dat Alex waarschijnlijk verbleef bij een spirituele gemeenschap in de Pyreneeën, die bekend staat als bestemming voor mensen uit heel Europa die een alternatieve manier van leven zoeken.

Meest gelezen