AFP
Volledig scherm
© AFP

EU keurt toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië goed: geen miljardensteun voor Kiev, wel nieuwe sancties tegen Moskou

UpdateVerrassing van formaat op de Europese top in Brussel: de staatshoofden en regeringsleiders zijn akkoord met het opstarten van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië. Georgië wordt kandidaat-lidstaat en Bosnië-Herzegovina krijgt uitzicht op toetredingsgesprekken. Door dwarsliggen van Hongarije viel er geen besluit over nieuwe miljardensteun aan Kiev. Wel werd een akkoord bereikt over extra sancties tegen Moskou, maar dat moet nog worden geformaliseerd.

224 reacties

  • maria lucia vandenborre

    5 maanden geleden
    Een volksraadpleging zou hier passen. Uiteindelijk is het de bevolking die hier financieel voor opdraaid!
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 maanden geleden
    Ze voelen de bui al hangen. Nog snel in gang zetten vooraleer ze in 2024 hun stoel moeten afstaan. Oekraïne kan toch maar effectief toetreden als de oorlog gedaan is? Regels zullen aangepast zijn. Bv land staat op lijst toetreding en zolang ze in oorlog zijn moet EU ondersteuning blijven bieden. Zal wel zoiets zijn.
  • eddy pensaert

    5 maanden geleden
    Begin eerst met vrede gesprekken, in plaats van miljarden van ons geld in de lucht te schieten
  • Robert De Fruytier

    5 maanden geleden
    Als Orban zo dwars ligt,en goede maatjes is met Poetin,dan hoort hij niet thuis in de EU,en moeten ze hem daaruit verwijderen!Eerst meedoen om geld te krijgen,en zich dan terug trekken?Hypocrisie ten top!
  • Baldr VanHoek

    5 maanden geleden
    Hoeveel van de mensen in Europa zijn hiermee in akkoord. Gaan we eens een volksraadpleging doen? Beste niet vrees ik.