Cynthia Hufkens met de jongste keepers van Simikos: allemaal even starstruck van Toby Alderweireld bij Jespers Koffie in de Paalstraat.© JAA

Dag na triomf tegen Barcelona: Toby verovert Schotense Ramblas

Schoten -

Voor Toby Alderweireld betekende de zege van Antwerp tegen Barcelona niet alleen een sportieve triomf, maar ook een commerciële voltreffer. De kapitein van The Great Old speelde donderdag met zijn breedste glimlach verlengingen in Schoten en daar kwam veel volk op af.

Jan Auman

De honderden fans stonden rijen dik op de plaatselijke Ramblas. Foto’s, shirts, tekeningen, knuffels, sjaals en ballen tot zelfs scheenbeschermers en mobiele telefoons. Weinig voorwerpen waarop een onvermoeibare Toby Alderweireld geen handtekening gezet heeft. Uiteraard gevolgd door een fotomoment met de supporters die hem bijna allemaal gemeend feliciteerden met zijn glansprestatie van de avond voordien.

Zakenpartner Thomas Tisson, tevens boezemvriend en peter van Toby’s dochter Ayla (5), stond erbij met een bijna even brede glimlach. Kopen was niet verplicht. Maar er gingen donderdag heel wat flessen van hun MM Antverpia gin, amarretto en pastis over de toonbank bij Jespers Koffie en De Kaaspoort, twee van de intussen zeventig Vlaamse verkooppunten van de godendranken.

Jong en oud stonden soms uren geduldig in de rij voor dat ene momentje met de Antwerp-kapitein. En dat is letterlijk te nemen. Annie Oostvogels (84) kwam een flesje scoren als kerstcadeau voor haar schoonzoon Pascal, net als haar twee jaar geleden overleden echtgenoot Pierre een trouw Antwerp-supporter.

Na de spreekbeurt de live ontmoeting: Marie Meeusen met haar onderwerp Toby tussen de lekkernijen van De Kaaspoort.© JAA

Marie Meeusen (12) was niet gekomen voor de drank, maar om de goede punten van haar spreekbeurt over Toby te delen met haar ‘onderwerp’ en hem wat krabbels te laten zetten, onder meer op het fluo hesje waarmee ze elke dag naar de Sint-Ludgardisschool fietst. “Zondag zit ik met papa en broer op de tribune voor de match tegen Anderlecht”, vertelde de mondige jonge meid, die later zelf journaliste wil worden en volgens ons alvast geknipt lijkt voor het vak.

Cynthia Hufkens, met de Antwerp-Barça-sjaal om de hals, had de jongste doeljongens en -meisjes van Simikos bij, die ze training geeft. Yves (43) en Julien Van den Camp (10) kwamen Toby feliciteren met zijn glansprestatie, die de papa live had bijgewoond in de Bosuil.

Toby met het vrouwelijk driegeslacht Annie,Sam en Ghanta.© JAA

Opvallend veel dames onder de wachtenden. Zo ook het driegeslacht Annie (74), Sam (53) en Ghanta (20). Ze hallen een wasmand vol truitjes boven en Ghanta overhandigt Toby ook een kerstkaartje.. Niet voor hemzelf maar voor Jan Vertonghen, waar ze een nog grotere fan van is.

Sam Verberckt, die naast Antwerp-supporter ook leerkracht Engels is op het Sint-Michielscollege, maakt van het interviewtje gebruik om Toby’s trainer Mark Van Bommel een aanbod te doen. “Ik wil hem gratis bijles Engels geven want uit zijn interviews op televisie leid ik af dat zijn kennis en uitspraak van die mooie taal wel een opfrissing kan gebruiken.”

Toby met Yves en Julien.© JAA

Toby met Jorg van Jespers Koffie en hun sterk trio..© JAA

Toby met Annie Oostvolgels.© JAA

© JAA

© JAA

Superfans Bo en Noë Cuylaerts.© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL