stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
15835

Club Brugge wast Noren van Bodø/Glimt de oren en mag rechtstreeks naar 1/8e finales van Conference League

do 14 december 2023 22:53
  1. 23' - Geel - Oscar Forsmo Kapskarmo
  2. 26' - Doelpunt - Antonio Nusa (1 - 0)
  3. 45+1' - Geel - Brede Moe
  1. 57' - Doelpunt strafschop - Amahl William Pellegrino (1 - 1)
  15. 88' - Verv. Andreas Skov Olsen door Philip Zinckernagel
  16. 89' - Doelpunt - Brandon Mechele (3 - 1)
UEFA Europa Conference League - speeldag 6 - 14/12/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
26'
Antonio Nusa
26'
1 - 0
57'
Amahl William Pellegrino
1 - 1
57'
58'
Igor Thiago
58'
Igor Thiago
2 - 1
89'
Brandon Mechele
89'
3 - 1

Club Brugge heeft zich in zijn laatste poulematch in de Conference League niet meer laten ringeloren door Bodø/Glimt. Blauw-zwart won makkelijk met 3-1 en verzekerde zich daarmee van de groepswinst en het bijhorende rechtstreekse ticket voor de 1/8e finales.

Club Brugge - Bodø/Glimt in een notendop:

Man van de match: Niet de man van de goals vandaag, wel die met de ideeën. Hans Vanaken maakte van het Jan Breydelstadion vanavond zijn speeltuin en dirigeerde zijn ploeg naar de overwinning. De spilfiguur van de thuisploeg had met Nusa en Skov Olsen ook twee dankbare flanken voor zich.

Sleutelmoment:
Actie, reactie. Club Brugge was baas tegen Bodø/Glimt, maar kreeg op het uur een plotse penalty tegen. Toch brak er geen paniek uit bij de thuisploeg. Integendeel. Amper een minuut later zette Thiago de scheve situatie weer recht.

Stand van zaken: De Europese overwintering is een feit voor Club Brugge. Onze landgenoten sluiten de groepsfase af met de leiderspositie in hun poule en stoten zo door naar de 1/8e finales van de Conference League.

De opdracht voor Club Brugge was simpel vanavond: niet verliezen tegen Bodø/Glimt en het was groepswinnaar in de Conference League.

Om dat klusje te klaren wilde Ronny Deila niets aan het toeval overlaten. Het was alweer enkele weken geleden, maar goudhaantjes Antonio Nusa en Andreas Skov Olsen mochten nog eens met z'n tweetjes in de basis van Club beginnen.

Meteen met succes: Nusa leerde zijn landgenoten na 25 minuten een lesje in dribbelvaardigheid en joeg het leer hoog in het dak van de goal: 1-0. Een deugddoend doelpunt voor de dribbelvaardige winger, die al van 20 september droog stond.

Samen met de bedrijvige Skov Olsen en spelverdeler Hans Vanaken - die leek te floreren met twee flitsende flanken naast zich - bleef Club baas over Bodø/Glimt.

Maar het bedwelmende balbezit van Brugge werd op het uur toch doorprikt door een onnodige strafschopfout van Brandon Mechele. Vanaf de stip stonden de bezoekers plots gelijk.

Maar Club kroop niet in een slachtoffersrol. Integendeel. Het ging met een knappe combinatie meteen naar de overkant, waar de doorgestoten De Cuyper zijn spits Thiago de 2-1-voorsprong - nog geen minuut na de gelijkmaker - voorschotelde.

In het slot moest Club nog een slotoffensief van de bezoekers overleven, maar een late kopbalgoal van Mechele fnuikte alle Noorse hoop. Club Brugge verzekerde zich zo van groepswinst en trekt de goede lijn van de laatste weken gewoon weer door.

Bekijk de reacties van Club Brugge:

Simon Mignolet: "Het was een perfecte avond voor ons. Of toch bijna. Een clean sheet zou nog mooier geweest zijn, natuurlijk. Maar we hebben ons doel - groepswinst - behaald en ook onze prestatie was goed vanavond. Zeker de eerste helft, de tweede helft kregen we iets meer druk te verduren. We slikken nog een goal na een dubieuze fase, maar al bij al was het een gemakkelijke avond voor ons. We hebben het goed gedaan in Europa en moeten die lijn nu ook doortrekken in de competitie, waar er ons drie moeilijke wedstrijden te wachten staan."

Hugo Vetlesen: "Het is altijd mooi om te winnen tegen je oude ploegmakkers. En dan ook nog eens de eerste plaats te pakken. Beter kon deze avond niet verlopen. We kregen na een trage start controle over de wedstrijd en pakten zo de verdiende overwinning. Ik ben blij om deel uit te maken van dit team. Ik heb nog geen goals of assists in Europa, maar ik maak me er geen druk over. Ik heb een iets andere rol in dit team en er zijn genoeg spelers bij ons die wel voor de cijfers zorgen. Nu moeten we dit goede gevoel - dat we de voorbije wedstrijden ook al hadden - vasthouden. Uitkijken wat we nog kunnen doen in Europa.

Hans Vanaken: "Het gaat goed in Europa en hebben deze wedstrijd uitstekend aangepakt. De organisatie was goed en we maakten uitstekend gebruik van de ruimte - zo scoorden we ook de 1-0 - en reageerden we meteen goed na de gelijkmaker. Daarna moeten we het beter uitspelen, maar voor de rest was het een goede prestatie van ons. Met de groepswinst als bonus. We moeten nu veel factoren afwachten, maar we willen zo ver mogelijk geraken in deze competitie. En dit weekend staat er tegen Gent ook een belangrijke afspraak op het programma. Als we weer de aansluiting willen maken met de top, moeten we de wedstrijden tegen onze rechtstreekse tegenstanders winnen.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

Doelpunt Mechele: 3-1

Klusje geklaard voor Club Brugge. Mechele knikt een perfect aangesneden hoekschop van Skoras uitstekend binnen. De overwinning en de groepswinst zijn binnen voor de thuisploeg.

85'
wissel
85'
84'
Club Brugge
84'

Perfecte parade van Simon Mignolet. De keeper van Club Brugge laat zich niet verrassen op een verraderlijke vrije trap en duwt de botsende bal buiten. Een waarschuwing voor de thuisploeg, die toch steeds minder aan de bal komt.

81'
79'

Even bibberen en beven voor de kooi van Club. Simon Mignolet bokst een bal onorthodox weg, pal tegen zijn verdediger Mechele aan. Het leer kaatst zo terug richting het doel, maar iedereen bij de thuisploeg is bij de pinken.

78'
76'

De vele wissels hebben het tempo uit de wedstrijd gehaald. De wisselspelers moeten wat zoeken om in de wedstrijd te komen. Met een opeenstapeling van slordigheden tot gevolg.

75'
Club Brugge
73'

Applauswissel Thiago

Thiago heeft zijn goaltje weer meegepikt vanavond. De spits van Club Brugge blijft zienderogen groeien en lijkt ook mentaal te herleven. Met een dikke knuffel bedankt hij zijn coach voor het vertrouwen wanneer hij gewisseld wordt. Jutgla mag in zijn plaats opdraven. Ook Odoi komt De Cuyper vervangen.