© Shutterstock

Wie job stopzet mag telefoonnummer binnenkort behouden

Werknemers die hun job verlaten, zullen hun gsm-nummer binnenkort mogen behouden als ze dat nummer al hadden voor ze in dienst traden. Dat heeft de Kamer donderdag beslist op voorstel van Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke.

Bron: BELGA

Werknemers laten hun gsm-nummer vaak opnemen in het abonnement van de werkgever. Niet elke werkgever laat het toe dat werknemers dat nummer behouden wanneer ze uit dienst treden, en sommige bedrijven nemen in het contract zelfs een clausule op die de teruggave van het gebruiksrecht van het nummer verplicht. 

Het groene wetsvoorstel past daar een mouw aan. Werknemers die het gsm-nummer al hadden voor ze in dienst traden, krijgen het recht om het nummer te behouden.

“Als je bedenkt hoeveel er komt kijken bij een nieuw telefoonnummer aannemen, realiseer je je dat het al lang niet meer zo maar een nummer voor telefoontjes is”, zegt Van Hecke. Het telefoonnummer is een identificatie-instrument geworden, voor bijvoorbeeld bankinstellingen via hun applicaties of door de overheid, via Itsme. Van telefoonnummer veranderen doe je niet zomaar. Het heeft een veel grotere impact op de werknemer dan vroeger het geval was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer