Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) en acteur en comedian William Boeva.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) en acteur en comedian William Boeva. © Photo News / VTM

Volgens William Boeva gaat meer inclusie op de werkvloer nog steeds veel te traag: “Ik kreeg te horen dat ze me vervingen door een vrouw, voor ‘meer diversiteit’”

Met zijn HLN-reeks over zijn zoektocht naar werk heeft rolstoelgebruiker Sasker Van de Ven één en ander in beweging gebracht. Zo nam minister Petra De Sutter na zijn bezoek een aantal concrete maatregelen voor mensen met een handicap, “en vanaf 2024 betalen we ook verplaatsingsonkosten terug”, kondigt ze nu aan. “Veel goede bedoelingen en initiatieven, maar toch gaat de inclusie nog altijd véél te traag”, vindt acteur en comedian William Boeva (34).

42 reacties

  • Gerland lejeune

    4 maanden geleden
    Mensen met een beperking tellen niet mee in deze Maatschapij , WAT doen jullie r voor , leef eerst eens een week of 2 I. Eenrolstoel
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Veel reacties over jobs, erkenning als gelijkwaardige, enz, maar geen woord over verplaatsingen met name het openbaar vervoer. Antwerpen als vb. Geen enkele gehandicapte, ouder met kinderwagen, mensen in minder goede fysieke conditie, bejaarden met rollater, ouder met heel jonge peuters, mensen met tijdelijke krukken( beenbreuk) enz, geraken de metro's niet in of uit.Roltrappen en liften zijn amper, neen, wekenlang niet in werking. Bijkomend dat sommige metrostations niet eens een lift hebben.
  • Danny Janssens

    4 maanden geleden
    Inclusie en diversiteit wordt vandaag de dag misbruikt om aan quota te voldoen. Competenties zijn niet meer de norm. Mij maakt het niet uit welke kleur , geaardheid of beperking men heeft. Ik , en velen willen gewoon de juiste persoon in de juiste job. Kijk eens wat er allemaal verkeerd loopt , dan begrijp je tot waar quota ons brengt.
  • Dirk Doms

    4 maanden geleden
    Het grote probleem tegenwoordig is dat op vele plaatsen onbekwame mensen zitten omdat ze gekozen zijn op basis van hun geslacht of kleur en niet op basis van hun competentie. Er moet ten koste van alles een evenwicht zijn en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Een goed voorbeeld is onze huidige regering.
  • Ludo Wouters

    4 maanden geleden
    Zoals iedereen denken ook mensen met een beperking alleen aan zichzelf. Het is niet de juiste persoon op de juiste plaats maar een persoon om aan de quota te voldoen. Zie het M decreet in de scholen, een fiasco voor beide partijen.