Ga naar de inhoud

Geen nieuw record door ontbrekend exemplaar? WK-shirts van Messi verkocht voor ruim 7 miljoen euro

 vr 15 december 2023 08:34

Het mysterie was te groot om een nieuw record op de tabellen te zetten. De shirts waarin Lionel Messi zijn Argentinië naar een WK-triomf loodste in Qatar zijn over de toonbank gegaan voor 7,8 miljoen Amerikaanse dollar. Omgerekend goed voor ruim 7 miljoen euro, waardoor de reeks - met één ontbrekend exemplaar - wel een plekje krijgt in de top 5 van duurste sportobjecten in de wereld. 

Enkele seconden voor het einde van de publieke veiling sprong de teller van 6,5 miljoen dollar naar 7,8 miljoen. Maar een record? Neen, dat zat er niet in voor de WK-collectie van Lionel Messi.

 

De nieuwe eigenaar van de shirts - waarvan het wedstrijdtruitje tegen Polen ontbreekt - telde zo omgerekend 7,1 miljoen euro neer voor een investering op lange termijn.

 

Daarmee komt het nog niet in de buurt van het duurste sportmemorabilia: het baseballkaartje van Mickey Mantle, dat bijna 12 miljoen euro opleverde. Wel nestelt de reeks zich in de top 5.

 

"Deze historische shirts zijn niet alleen een tastbare herinnering aan een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de sport, maar zijn vooral verbonden met het hoogtepunt in de carrière van de meest gedecoreerde voetbalspeler in de geschiedenis", deelde Brahm Wachter van veilinghuis Sotheby's.

 

Toch werd de collectie ook niet de duurste "match worn shirts". Die eer is nog steeds weggelegd voor het truitje van Michael Jordan in de NBA-finale van 1998.

Object Prijs
1. Baseballkaartje Mickey Mantle € 11,6 miljoen
2. Shirt Michael Jordan NBA Finals € 9,3 miljoen
3. Shirt Diego Maradona WK '86 € 8,5 miljoen
4. Origineel olympisch manifest € 8,1 miljoen
5. WK-shirts Lionel Messi 2022 € 7,1 miljoen
6. Baseballkaartje Honus Wagner € 6,7 miljoen
Het duurste sportobject ooit is een baseballkaartje.
Gerelateerd: