Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AFP / VTM

Poetins oorlogsplan voor Oekraïne tot 2026: “Massale escalatie en grote steden veroveren”

Het Kremlin heeft zich tot doel gesteld om nog eens 36 maanden in Oekraïne te vechten en grote delen van het land te veroveren, zo bericht ‘Bild’ op basis van informatie van de inlichtingendiensten. Er is dus weinig hoop dat de Russische president Vladimir Poetin de oorlog door onderhandelingen vroegtijdig zal beëindigen.

52 reacties

  • Roland Jeronimus

    4 maanden geleden
    Maak van Oekraïne een onafhankelijke deelstaat van een land als Polen. Geen simpele oplossing, maar wel een effectieve. Oekraïne maakt daarmee deel uit van een NAVO land en de EU. Rusland heeft nu niet de militaire capaciteit om strijd tegen de NAVO te voeren en zal moeten onderhandelen om de strijd te staken en zich terug te trekken. We kunnen onze aandacht beter besteden aan de wederopbouw van Oekraïne, de versterking van de NAVO en heel belangrijk, beperken van het aantal slachtoffers.
  • stefan meues

    4 maanden geleden
    Geef Oekraïne kernwapens. De oorlog stopt onmiddellijk, gegarandeerd. Doordat Oekraïne ooit in de onderhandeling zijn kernwapens heeft afgestaan zijn ze nu slachtoffer. Dat is het enige wat Poetin zal stoppen.
  • JOZEF LENAERS

    4 maanden geleden
    De NAVO moet nu Rusland aanvallen oorlog in 2 dagen opgelost
  • Daniel Miny

    4 maanden geleden
    Met welke wapens? 90% van Ruslands arsenaal is er al doorgejaagd. Een confrontatie met NAVO zou de genadeslag zijn.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 maanden geleden
    Geef hulp aan Oekraïne, zij vechten voor onze vrijheid.