De verkoop van kerstrozen is een vaste traditie in Eigenbilzen.© joge

KLJ-meisjes Eigenbilzen trekken van deur tot deur met kerstrozen

Eigenbilzen -

In de aanloop naar de feestdagen trokken de KLJ-meisjes van Eigenbilzen weer van deur tot deur voor hun jaarlijkse kerstrozenverkoop. “We merken dat de mensen echt zitten te wachten op dit moment”, zegt hoofdleidster Rani. “Het is dan ook een vaste waarde in de kerstperiode.”

Johnny Geurts

Ook de KLJ-meisjes zelf waren enthousiast. “We hebben ons verdeeld in negen groepjes over Eigenbilzen en Hoelbeek”, vertelt hoofdleidster Katharina Grobben. “Zo’n 37 leden en negen leiders liepen mee. In totaal hebben we 600 kerstrozen verkocht.”

Het kleurenpalet aan kerstrozen in de bolderkarren was groot, van wit tot oranje. “Maar de grootste vraag was er toch naar de rode kerstrozen”, lacht Renée Castro (14). Voor de KLJ-meisjes is de verkoop niet alleen als een gezellige kersttraditie, maar ook een manier om financiële middelen te vergaren voor extra activiteiten en uitstapjes met de kinderen van hun jeugdbeweging. “Zo kunnen we extra activiteiten inlassen en uitstapjes organiseren met de kinderen van onze jeugdbeweging”, besluit hoofdleidster Katharina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer