VB-voorzitter Tom Van Grieken (links) en Frank Creyelman (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
VB-voorzitter Tom Van Grieken (links) en Frank Creyelman (rechts) © Photo News / Foto Aerts Marc

Wie is Vlaams Belanger die voor China werkte? ‘Dronken clown’ en ‘vriend van Poetin’ die Van Grieken al jaren dwars zit

Volgens internationale media was Vlaams Belanger Frank Creyelman (61) jarenlang een pion van de Chinese staatsveiligheid. Creyelman is een VB’er van het eerste uur en beschermeling van Filip Dewinter, maar hij bezorgde de partij ook al veel kopzorgen. Wie is de man die voorzitter Tom Van Grieken na de onthullingen vliegensvlug aan de deur zet? “Ik droom van één groot Europa, mét Rusland erbij.”

60 reacties

  • Eddy DESMET

    4 maanden geleden
    Meteen wordt duidelijk dat er ook binnen Vlaams Belang dingen gebeuren die het daglicht schuwen en dat er geenszins sprake kan zijn van een "zuivere" partij. Mocht de spionagezaak bij een andere partij gebeurd zijn, dan zouden de Vlaams Belangers moord en brand geschreeuwd hebben. Nu zitten ze in zak en as, want deze zaak kan men niet lichtzinnig opnemen, wél integendeel !
  • Bruno Verhofstede

    4 maanden geleden
    Wordt daar een toffe kerst bij de fam. Creyelman. Twee broers aan één kersttafel na alles wat er de afgelopen dagen uitgelekt is. Geloof nooit dat kamerlid Steven Creyelman van niks wist. Als uw broer constant om favours vraagt, dan wil je toch als parlementair weten voor wie je aan het rijden bent ? En dan Filip De Winter ... " Misschien ben ik naïef geweest " ... Echt, méént ge dat nu ? Misschien denkt hij wel dat wij zo naïef zijn dàt nu nog te willen geloven ... na zijn bezoek aan Assad.
  • Pascha Van Rossem

    4 maanden geleden
    Indien er sprake is van spionage dan heeft Van Grieken juist gehandeld zijnde uit de partij zetten en het gerecht z'n werk laten doen. Idem voor corruptie of ander misdrijf, ... Ik hoop dat Steven Creyelman hier niets mee te maken heeft gezien hij binnen onze gemeente een goede reputatie heeft. En ja, het zijn verkiezingen en dan begint men met modder te gooien ... voor mij is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
  • guido Bervoets

    4 maanden geleden
    Dit gaat hen geen stemmen kosten, maar wel weer beletten dat ze partners zullen vinden om mee samen te regeren. Geen enkele democratische partij kan het zich permitteren om te gaan samenwerken met een partij die hand en spandiensten verleent aan een dictatuur die onze samenleving wil ondermijnen.
  • Robert Swillen

    4 maanden geleden
    Rote appels zitten in alle partijen, niet alleen bij het Vlaams Belang. Het is van belang welke kant men steunt in Europa.