De feiten speelden zich donderdag af in Zihuatanejo, een Mexicaanse badplaats aan de Pacifische kust.© Paramedici van het Secretariaat voor Alomvattend Risicomanagement en Civiele Bescherming Mexico

Belgische toerist om het leven gekomen na aanval van haai of krokodil tijdens verblijf in Mexicaans resort

Er is donderdag een Belg om het leven gekomen in Mexico, zo bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken aan onze redactie. Volgens lokale media ging het om een 76-jarige toerist die in het water werd aangevallen door een haai of een krokodil.

mtm aba
Bron: AP

De feiten speelden zich donderdag af in Ixtapa, een Mexicaanse badplaats aan de Pacifische kust in deelstaat Guerrero. Een Belgische man en een vrouw van wie de identiteit nog niet bevestigd werd, zaten rond 9 uur in de zee toen ze plots werden aangevallen door een dier. Beide slachtoffers werden in de benen gebeten. De Belg, volgens lokale media een 76-jarige man, stierf per plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

LEES OOK. 44-jarige vrouw wordt één dag na haar huwelijk doodgebeten door haai voor de ogen van haar kersverse echtgenoot

Er heerste een tijdlang onduidelijkheid over de nationaliteit van het dodelijk slachtoffer. Volgens de eerste berichten ging het om een Belg, al spraken lokale media ook over een Canadees. Zowel de FOD Buitenlandse Zaken als Santos Ramírez, de secretaris van Toerisme in Guerrero, bevestigen nu echter dat het wel degelijk om een Belg gaat. De nationaliteit van de vrouw is nog niet bekend, maar volgens lokale media gaat het om de partner van het mannelijke slachtoffer.

Volgens lokale functionarissen is het niet duidelijk welk dier precies verantwoordelijk is, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een aanval van een haai of een krokodil. Beide dieren komen voor in het gebied. “Experten zeggen dat de kans groter is dat het om een krokodil gaat, aangezien de temperatuur van het water niet geschikt is voor haaien”, aldus Ramírez tegen een lokale journalist. “Na het ongeval kwam de marine ook geen haai op het spoor.”

Een onderzoek van de verwondingen zal meer duidelijkheid moeten brengen. Het plaatselijke strand werd tijdelijk gesloten door de autoriteiten.

Eerder deze maand stierf er ook al een Mexicaanse vrouw na een haaienaanval aan de zuidelijke Pacifische kust van Mexico. Ook zij werd in de benen gebeten, vlak bij de badplaats Melaque.

LEES OOK. Wanneer het roofdier de prooi wordt: zeeleeuw scheurt haai in stukken voor het oog van de camera

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER