Uitslaande brand in Temse onder controle, 50.000 mensen hebben weer stroom

© ypw

In de industriezone TTS in Temse is vrijdagnamiddag een zware brand uitgebroken. Uit voorzorg werden, nabijgelegen hoogspanningslijnen afgesloten, waardoor er in de omgeving zo’n 50.000 mensen zonder stroom zaten. Pas rond 19.00 was de stroomtoevoer hersteld.

De brand brak uit bij het bedrijf Isopanel. De brand zou rond 13.15 uur ontstaan zijn bij laswerken. Het magazijn staat vol met kunststoffen die een zwarte rook verspreiden. Voor zover bekend heeft iedereen het bedrijf kunnen verlaten en zijn er geen gewonden gevallen.

Isopanel ligt onder vier hoogspanningslijnen. Om veilig te kunnen werken heeft de brandweer gevraagd die af te sluiten. Volgens Marie-Laure Vanwanseele, woordvoerder van netbeheerder Elia, gaat het om belangrijke lijnen in de regio. Daardoor zaten heel wat gezinnen zonder stroom. Het gaat om grote delen van Temse, Kruibeke, Haasdonk en Sint-Niklaas.

Rond 19 uur is één van de vier hoogspanningslijnen vrij te geven, waardoor de stroompanne achter de rug was. Alle vier de lijnen vrijgeven kan nog niet onmiddellijk.

Ramen en deuren dicht

Er werd een crisiscel opgestart. BE-alert stuurde een bericht uit naar de omwonenden met de vraag om alle ramen en deuren gesloten te houden. Ook het stadsbestuur van Sint-Niklaas vroeg inwoners om ramen en deuren dicht te houden.