Verdachte van het Hamas-complot in Duitsland toen hij vrijdag per helikopter naar de rechtbank van Karlsruhe werd gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte van het Hamas-complot in Duitsland toen hij vrijdag per helikopter naar de rechtbank van Karlsruhe werd gebracht. © AP

ANALYSE. Als Hamas terreur plant in Europa, dreigt er ook in België een nieuw gevaar

De Palestijnse terreurgroep Hamas sloeg nog nooit buiten de eigen regio toe. Dat er nu toch een complot in Europa verijdeld zou zijn, scherpt de dreiging stevig aan. Ook in België, vreest onze terreurspecialist Guy Van Vlierden. Waarom liet Hamas de rest van de wereld altijd met rust? Waarom zou dat nu veranderen? En hoeveel gevaar lopen wij? De Nederlandse verdachte is dan wel zo slecht te been dat hij zich in een scootmobiel verplaatst, toch is zijn profiel ook verontrustend voor ons.

9 reacties

  • Jacques Vandevelde

    5 maanden geleden
    Zeker vanaf 16/12/2023, tot na de feestdagen te vermijden ; Luchthavens, Metro's en kerstmarkten, alsook de winkelwandelstraten waar veel volk verwacht wordt ! Ook van kracht voor deze plaatsen tijdens de zomermaanden. Het wordt aanpassen !
  • johan deseck

    5 maanden geleden
    Hamas moet totaal vernietigd worden. Ook hier in Europa. In België is er geen plaats voor anti semitisme.
  • joris Vanderwegen

    5 maanden geleden
    Als je in een conflict kant kiest, dan kan je reactie verwachten van de overkant
  • Frederick De Kock

    5 maanden geleden
    Als hamas het niet doet, zal wel een andere zot het doen.
  • Vincent Van de Velde

    5 maanden geleden
    Wij hebben met hunne bullshit niks te maken. Gewoon de hulp en de geldkraan dichtdraaien ... dan kunnen zij het aan hun bevolking gaan uitleggen.