Kamerlid Yngvild Ingels (N-VA) en Debby Mattys van binnenlandsgeadopteerd.be. Beiden zijn slachtoffers van gedwongen adoptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Yngvild Ingels (N-VA) en Debby Mattys van binnenlandsgeadopteerd.be. Beiden zijn slachtoffers van gedwongen adoptie. © Dieter Telemans / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

“Er is geld voor mij betaald, hoe zou je het anders noemen?”: verkochte adoptiekinderen willen erkend worden als slachtoffers van mensenhandel

Deze week stemde het federaal parlement een wet die gedwongen adoptie in de toekomst strafbaar maakt als mensenhandel. Goed nieuws, vinden de adoptiekinderen die verkocht werden door de Kerk. “Maar erken ons ook als slachtoffers van mensenhandel.”

6 reacties

  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 maanden geleden
    En wat met zaken zoals baby D ? Ik denk dat iedere zaak afzonderlijk zal moeten beoordeeld worden.
  • Jan Voet

    4 maanden geleden
    Werden deze mensen dan zo slecht behandeld door hun adoptieouders? Vermoedelijk kregen zij evenveel of even weinig kansen. Ervaren dat je geadopteerd bent is misschien wel een schok maar daarom ben je nog geen slachtoffer maar misschien heeft het juist betere mogelijkheden gegeven.
  • Jana De block

    4 maanden geleden
    Toen Valerie Van Peel haar speech gaf over kindermisbruik ben ik daar toch wel echt heel lang niet goed van geweest. Ook nu weer met Yngvild Ingels. Kippenvel gewoon, van wat deze mensen mee moeten maken. Maar ook van de moed die het vergt. Het enige dat ik steeds blijf missen is actie en verandering. Ik hoef Bonny niet te zien terwijl hij de situatie weeral(!) minimaliseert. Ik wil verandering zien. Erkenning voor kindermisbruik, erkenning van mensenhandel. Het is 5 na 12.
  • Marleen Sauvillers

    4 maanden geleden
    Het kan toch niet zijn dat de Drie traditionele partijen daar geen weet van hadden. Zoals steeds vallen ze nu door de mand.
  • Paul Kuijer

    4 maanden geleden
    Volgens de bisschop is dit gewoon onkosten vergoeding? Hoe kan een mens nog geloven in een God als dit door hun kerk wordt geregeld?