Parket onderzoekt dossier rond piramidefraude door Wout uit ‘FIRE’-documentaire

Diepenbeek/Dubai -

Het parket van Limburg onderzoekt wat moet gebeuren met Wout Schrijvers (30) uit Diepenbeek. De Economische Inspectie startte in 2022 een onderzoek naar de Diepenbekenaar omdat hij investeerders naar een piramidespel lokt. Dat dossier maakten ze over aan het openbaar ministerie.

De vierdelige docureeks FIRE over jonge mensen die rentenieren was de aanleiding van een onderzoek naar Schrijvers. De toen nog twintiger uit Diepenbeek was een van de flamboyante hoofdrolspelers uit de reeks. Hij woonde op dat moment al twee jaar in Dubai, omschreef zichzelf als multimiljonair en toonde graag zijn luxe aan de televisiemakers.

Vers kapitaal

Hij vertelde dat hij slapend rijk werd door te investeren, maar het systeem werd snel doorprikt. Het was een klassieke vorm van het piramidesysteem. De Limburger zocht actief naar investeerders om zogezegd hun geld te beleggen tegen gegarandeerde en enorme winstpercentages, maar de nieuwe inkomsten dienden voor het uitbetalen van de ‘rente’ van investeerders die eerder inkochten en zo hoger op de ladder stonden. Dat systeem werkt maar zolang er vers kapitaal wordt aangeboord.

De Economische Inspectie ging er mee aan de slag en heeft intussen alle pv’s die ze hebben overgemaakt aan het Limburgse parket. Daar bevestigen ze dat het dossier wordt bekeken en verder onderzoek zal moeten bepalen wat Schrijvers boven het hoofd hangt. Een beslissing daarin werd nog niet genomen.  (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen