Oud-minister Martens opnieuw veroordeeld

© Bart Dewaele

Oud-minister en ereburgemeester van Roeselare Luc Martens is vrijdag opnieuw veroordeeld tot het terugbetalen van leningen. Dit keer gaat het om 137.000 euro. Eerder werd hij al eens door de Kortrijkse en Ieperse rechtbank veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

blg

De ex-politicus kwam in september in opspraak door financiële moeilijkheden. Hij had bij verschillende bevriende West-Vlaamse ondernemers grote sommen geld geleend, maar kon hen niet terugbetalen. Verschillende gedupeerden stapten daarop naar de rechtbank. De rechter stelde hen in het gelijk.

Martens zou alles samen 3 miljoen euro zijn kwijtgespeeld aan oplichters met valse bitcoins. Vrijdag was er opnieuw een uitspraak in een zaak lastens Martens. Hij werd veroordeeld tot de terugbetaling van 137.000 euro aan drie partijen.

Het parket heeft in september ook een gerechtelijk onderzoek geopend tegen Martens voor misbruik van vertrouwen en oplichting. De oud-minister diende kort daarna zelf klacht in voor oplichting bij handel in cryptomunten.