AP
Volledig scherm
© AP

“Dit moet Djokovic haten”: Serviër grijpt wéér naast ATP-award nadat hij door fans niet verkozen wordt

De 2023 ‘Fans’ Favourite singles player award’ gaat naar... Jannik Sinner (22). Nadat de prijs sinds 2003 door Roger Federer 19 keer gewonnen werd en daarna Rafael Nadal volgde, leek Novak Djokovic (36) zich na een superseizoen te mogen opmaken om een van de weinig nog ontbrekende blanco’s achter zijn naam op te vullen. Maar zelfs nu Federer gestopt is en Nadal zo goed als het volledige jaar in de lappenmand lag, grijpt de Serviër naast de award. Met leedvermaak op de sociale media als gevolg.

9 reacties

  • Diana van Daele

    4 maanden geleden
    Voor mij is Djokovic de allerbeste. Ik ben een groot fan van hem. Hij is een van de weinige die applaudisseerd als zijn tegenstander een super bal slaat. Daar kan bijvoorbeeld Murray nog een puntje aan zuigen. Nee Djokovic wordt altijd verguisd maar is de meest sportieve speler die er nu rondloopt. En ja Sinner is heel goed en wordt nog beter maar om hem nu die award te geven zegt inderdaad veel.over de mensen die op hem stemmen. Die hebben geen idee wat tennis voor een sport is.
  • Pieter PELGRIMS

    4 maanden geleden
    Deze discussies worden reeds jaren gevoerd, maar zijn mijns inziens niet relevant noch zinvol. Niemand van de top 3 allertijden claimt de " status van allerbeste speler aller tijden".Als we ons baseren op loutere statistieken, ja, dan is de keuze toch wel klaar en duidelijk? Wie heeft de meeste grand slams titels, wie heeft alle ATP 1000 titels behaald, wie is meer dan 400 weken nummer 1, wie speelt op 37 jarige leeftijd iedereen naar huis, wie kan het palmares van NOVAK evenaren???Niemand!!!
  • René Van Halen

    4 maanden geleden
    Wie vindt sportprijzen nu toch belangrijk? Winnen van toernooien en wedstrijden is het enige dat eigenlijk telt als sporter.
  • Koen Bouciqué

    4 maanden geleden
    LOL. Djokovic komt nog niet tot aan de enkels van Federer of Nadal en dat heeft alles te maken met zijn kinderachtige persoonlijkheid die niet bij tennis hoort.. Antivaxxer, helend water in Servië, valsheid in vaccinatie in Australië, een bal tegen een lijnrechter slaan, het lijstje is eindeloos. Dan ben je misschien de beste in cijfertjes maar zeker niet de grootste van je sport.
  • Philippe De Naeyer

    4 maanden geleden
    Dit zegt meer over de kiezers dan over Djokovic. Het gaat bij hen niet over tennis, toch waar deze trofee voor wordt uitgedeeld en het pikt nog steeds bij die mensen dat Djokovic zijn eigen pad kiest, een pad dat hem geen windeieren heeft gelegd.