Het recyclagepark Genk-Zuid van Limburg.net. Ook dit weekend zal al het ingebrachte afval manueel moeten worden gewogen en geregistreerd.© Chris Nelis

Cyberaanval

Limburg.net roept op om bezoek aan recyclagepark dit weekend uit te stellen

Hasselt

De recyclageparken van Limburg.net zijn dit weekend open, maar het afval zal opnieuw manueel moeten worden gewogen. “Wie zijn bezoek kan uitstellen, doet dat best.”

Limburg.net werkt na de cyberaanval van afgelopen dinsdag volop aan een heropstart van de computersystemen, in een beveilige omgeving. “We werken hard verder om een stapsgewijze hervatting om een stapsgewijze hervatting van de activiteiten mogelijk te maken”, zegt directeur Kris Somers. “Alle applicaties en apparatuur worden een voor een getest alvorens ze terug in bedrijf worden genomen.”

LEES OOK: Limburg.net weet nog niet wanneer het opnieuw kan opstarten: “We moeten eerst zeker zijn”

Daardoor blijven de website en de klantendienst voorlopig onbereikbaar. “De bemande recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag open met een aangepaste dienstverlening. Bezoekers moeten rekening houden met vertragingen omdat alles manueel verloopt. Wie een bezoek kan uitstellen, doet dat best. Het onbemande recyclagepark van Kortessem blijft ook zaterdag dicht. De afvalophalingen aan huis lopen maandag zoals gepland.”

Er is voorlopig geen indicatie dat hackers gevoelige gegevens van Limburgers in handen hebben gekregen na de cyberaanval.

 (rust)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer