© bfm

20 kilo cocaïne in loods in Aartselaar, twee verdachten aangehouden

Aartselaar

Bij de politieactie van dinsdag in een loods aan de achterkant van kledingwinkel E5-mode op de Boomsesteenweg in Aartselaar, is twintig kilogram cocaïne aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden.

De politie van de zone Hekla was dinsdagnamiddag naar de loods gestuurd omdat getuigen hadden gezien dat er verdachte dingen gebeurden. Ter plaatse werden vijf mannen aangetroffen. “Het gaat om mannen tussen 32 en 63 jaar met de Belgische, Armeense en Nederlandse nationaliteit, ze werden gearresteerd”, zegt het parket. De politie doorzocht de loods met drugshonden. “Er werd zo’n twintig kilogram cocaïne aangetroffen”, aldus nog het parket.

De vijf verdachten werden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee van hen, 48 en 32 jaar oud, werden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, in vereniging. Zij verschijnen maandag voor de raadkamer. Een 42-jarige werd vrijgelaten onder voorwaarden, de twee oudsten (58 en 63 jaar) werden vrijgelaten zonder voorwaarden.

De loods aan de achterzijde van E5 was afgelopen zomer ook het decor van een politie-inval. Toen werden vijf mannen gearresteerd die een lading van bijna een ton cocaïne wilden recupereren in een container. De politie had de drugs toen al eerder onderschept.

LEES OOK. Verdachten van drugssmokkel in Aartselaarse loods blijven in de cel, trucker gaf twee keer verkeerde code op

 (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs