Xavier Taveirne (links) neemt de presentatie van het consumentenprogramma over van Sven Pichal (rechts), dat niet langer ‘De inspecteur’ zal heten.

Xavier Taveirne volgt Sven Pichal op: “Ik had geen contact met hem, maar via via hoorde ik dat hij blij is dat ik het overneem”

VRT-journaalanker Xavier Taveirne neemt het consumentenprogramma van Sven Pichal over op Radio 2. In ‘De tafel van Gert’ getuigde Taveirne dat hij weinig contact had met zijn collega Pichal, ook toen hij nog voor de VRT werkte. Maar Pichal zou wel blij zijn met zijn opvolger.

Paul Demeyer

In het Play-programma De tafel van Gert kwam VRT-Journaalanker Xavier Taveirne donderdagavond vertellen over het vernieuwde consumentenprogramma De Inspecteur op Radio 2. Het programma keert begin volgend jaar terug nadat de originele presentator Sven Pichal in augustus dit jaar plots ontslag nam. Twee dagen later bleek dat de presentator was opgepakt in het kader van een groter onderzoek naar beelden van kindermisbruik. De ex-presentator heeft ondertussen de gevangenis mogen verlaten met een enkelband.

De VRT werkte de voorbije weken aan een nieuwe versie van Pichals radiopogramma De Inspecteur, dat gaat over consumentenzaken. Op maandag 8 januari gaat het van start. De nieuwe presentator wordt dus Xavier Taveirne.

LEES OOK:Kristel Verbeke versterkt team voor consumentenprogramma met Xavier Taveirne

In De tafel van Gert vertelde Xavier Taveirne donderdag dat hij nooit heel veel contact had met zijn voorganger Sven Pichal. “Hij was meer een hé-collega. Iemand tegen wie je ‘Hé’ zegt wanneer je hem tegenkomt in de gang. Maar via via heb ik wel vernomen dat hij tevreden is dat ik het programma overneem.”

Xavier Taveirne vertelde nog dat er nog geen definitieve naam is gekozen voor het nieuwe programma. “Er wordt nog gekozen tussen twee opties.” Taveirne zei nog dat het aan onderwerpen zeker niet zal ontbreken, want zijn mailbox loopt nu al over met consumentenvragen na één oproep aan de luisteraars.

Het nieuwe consumentenprogramma wordt gemaakt door een team van vijf à zes mensen, waar ook Kristel Verbeke deel van uitmaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer