Hondenbegeleidster Els moest afscheid nemen van Matax.© rr

Politie Bodukap moet onverwacht afscheid nemen van patrouillehond Matax: “Verliezen lieve en enthousiaste vriend”

Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte

Het politiekorps van de zone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) nam woensdag afscheid van patrouillehond Matax. De 10-jarige viervoeter begon een vijftal jaar geleden als eerste politiehond in de zone en stierf onverwacht.

“Matax voelde zich al enkele dagen niet goed”, zegt politiewoordvoerster Lies Verreet. “Zijn baasje, onze hondenbegeleidster Els, ging met hem naar de dierenarts en daar bleek dat hij een gezwel op zijn hart had. Dat was deels opengesprongen waardoor er jammer genoeg niets anders opzat dan hem te laten inslapen.”

Voor de politiezone is het overlijden van Matax als afscheid nemen van een collega. “Els en Matax waren haast dagelijks op pad voor patrouilles. Hij was een trouwe werker die bijstand leverde waar onze mensen hem nodig hadden, zoals op evenementen. Daarnaast was hij hét uithangbord van ons overlastteam en vooral een lieve en enthousiaste vriend van het hele korps.”

Matax, die 10 jaar oud was, begon zo’n vijf jaar geleden als patrouillehond. Hij was daarmee de eerste politiehond in de zone Bodukap. “Dat maakt het extra emotioneel”, zegt Verreet. “Binnen ons korps kunnen we nu nog rekenen op de inzet van een politiehond en er zijn ook nieuwe honden in opleiding, maar we zullen Matax absoluut missen.”

Matax tijdens een controle van de pz Bodukap eerder dit jaar.© Stijn Van de Sande

(svds )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners