Jupiler Pro League - speeldag 18 - 15/12/23 - 20:45
1 - 0
67'
67'
2 - 0

Westerlo heeft zijn belangrijke afspraak tegen Eupen niet gemist. De pas aangestelde Rik De Mil moest wel een uur wachten voor Nicolas Madsen de score opende. Die zou later met een penaltygoal de trofee voor Man van de Match helemaal veiligstellen.

Westerlo - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een gelijkopgaand uur breekt Madsen de ban door met een gelukje de openingstreffer te maken. Nadien kreeg de wedstrijd een ander gezicht.

• Man van de match: Madsen is in vorm en maakte vanavond in de kelderkraker twee heel erg belangrijke doelpunten voor zijn ploeg. Hij kwam in het slot nog in de buurt van een hattrick.

• Statistiek: Met 7 op 27 blijft Westerlo de slechtste thuisploeg van de competitie. Was deze  thuisoverwinning het begin van de ommekeer?

• Statistiek (2): En of Madsen in vorm is. De Deen is goed voor zes doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden.

Evenwichtige partij

De eerste wedstrijd van kersvers Westerlo-coach Rik De Mil was meteen een belangrijke. Winnen tegen Eupen zou de ploeg namelijk over de tegenstander en uit de degradatiezone katapulteren.

Beide teams toonden zich meteen gretig en strijdvaardig. Het tempo lag niet te laag en het spel ging goed op en af. Bij Eupen was Keita de man van de acties. Hij kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar Bolat stond ook goed op te letten.

Aan de andere kant waren Chadli en Bos actief, maar doelman Slonina aan het werk zetten lukte hen te weinig.

Dat de twee ploegen nek-aan-nek staan in het klassement vertaalde zich ook op het veld. 0-0 was de logische ruststand.

Madsen doet het voor Westerlo

Na de pauze bleven de verschillen klein, tot Madsen op het uur met een gelukje de thuisploeg op voorsprong bracht.

Na een prima tegenaanval werd het schot van de Deen via het been van verdediger Kral over Slonina in doel gewipt.

Een lucky goal, maar wel eentje die de match nodig had. Het tempo ging de hoogte in en vijf minuten later stond de 2-0 op het bord.

Bij een hoekschop ging Keita te opzichtig hangen aan Piedfort waardoor scheidsrechter De Cremer naar de stip wees.

Madsen, hij opnieuw, faalde niet en maakte er 2-0 van.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan kregen beide ploegen nog (halve) kansen, maar doelpunten vielen er niet meer, mede dankzij een goed keepende Bolat.

De vuurdoop van Rik De Mil levert dus meteen een belangrijke zege op. Westerlo springt uit de degradatiezone naar een gedeelde twaalfde plek.

"Het hele team staat nog achter de coach"

Rune Paeshuyse (Eupen): "We wisten op voorhand dat dit een erg belangrijke was voor ons en dan verlies je door twee stomme goals, die afgeweken bal en de penalty. Dat is mentaal niet makkelijk, daar gaan we niet over liegen. Het is in elk geval belangrijk om aan te geven dat deze mindere periode zeker niet aan de coach ligt. We staan allemaal nog achter hem en de spelers moeten het nu tonen op het veld."

Nicolas Madsen (Westerlo): "Ik heb al mooiere goals gescoord, maar het is vooral belangrijk dat we nu punten verzamelen als team. We winnen twee keer op rij en dat is een stap in goede richting. We zijn er evenwel nog niet en moeten blijven pushen."

Florian Kohfeldt (trainer Eupen): "Ik maak dezelfde analyse als de voorbije weken. We spelen goed en versieren grote kansen, maar verliezen toch. Het is frustrerend dat we domme fouten blijven maken. We spelen met veel jonge spelers en moeten gewoon met hen blijven werken."

Fase per fase

90+6'

EINDE: 2-0

Einde van de wedstrijd, Westerlo heeft zijn start onder Rik De Mil niet gemist en klopt degradatierivaal Eupen met 2-0 dankzij doelpunten van hun topscorer Madsen. Eupen zakt steeds verder weg in de stand en is nu 14e.

90+6' tweede helft
90+3'

Eupen versiert nog een vrije trap op een veelbelovende positie, maar die wordt vakkundig weggewerkt door de defensie. Na een knap begin van het seizoen is de laatste zege van de Duitstaligen nu al geleden van eind oktober.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
87'

Bolat staat pal!

Bolat heeft nog een prima kattensprong in huis om de aansluitingstreffer te voorkomen. Dat had de laatste 5 minuten nog interessant gemaakt, maar de Turkse goalie staat prima op te letten en houdt zijn netten schoon.

85'

De vuurdoop van Rik De Mil lijkt een cruciale zege op te leveren. Dankzij deze zege komt Westerlo op gelijke hoogte met Charleroi, op de twaalfde plek.

82'
81'
81'
80'

Madsen blijft gevaarlijk

Madsen komt steeds dichter bij een hattrick. Bos rukt op langs de flank en ziet de Deen vrij staan aan de rand van de zestien, maar zijn schot wordt nog net in hoekschop verwerkt door een verdediger.

75'

De pas ingevallen Deom krijgt meteen een prima kopkans, maar Bolat had de situatie goed gelezen en kan de poging klemmen.

74'

Benieuwd hoe Eupen deze dubbele mokerslag verwerkt. Kunnen ze de rug nog rechten? Ze hebben nog iets minder dan twintig minuten.