Lieve Soens getuigt in de podcast ‘Kinderen van de Kerk’ over haar gedwongen adoptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Soens getuigt in de podcast ‘Kinderen van de Kerk’ over haar gedwongen adoptie. © Jan Aelberts, HLN fotomontage

Lieve werd door de Kerk verkocht voor een miljoen Belgische frank: “Het was nooit de bedoeling dat ik mijn moeder zou terugvinden, maar ik vond ze toch”

Haar biologische moeder was amper dertien toen ze in Noord-Frankrijk anoniem beviel van Lieve. In plaats van haar dochter, toonden de nonnen haar een bevroren babylijkje. “Voor mijn moeder was ik veertig jaar dood. Toen ze hoorde dat ik leefde, kon ze dat niet plaatsen. Ze wilde me niet eens zien.” Lieve moest het doen met veel vragen en een briefje van amper tien lijnen. Wat ze ontdekte, veranderde haar leven.

19 reacties

  • karin verwimp

    4 maanden geleden
    Een kardinaal die geld van het vaticaan verduisterd, moet voor de rechtbank van het vaticaan verschijnen en wordt veroordeeld. Een bisschop die zich aan kinderen vergrijpt, mag met behoud van een riant pensioen in Frankrijk gaan genieten. En nonnen die zich schuldig maakte aan mensenhandel worden door een bisschop de handen boven het hoofd gehouden. Blijkbaar draait het bij kerk en vaticaan enkel om de centen. Niet te begrijpen dat regering en gelovigen dat clubke blijven sponseren.
  • Ludo Hermans

    4 maanden geleden
    Waarom zouden wij burgers Hun Feest, Kerstmis, nog langer in stand houden, dit om erger te voorkomen?
  • Marc Verlinden

    4 maanden geleden
    Cd&v als jullie nog geloofwaardig willen overkomen schrap de C
  • Werner Rummens

    4 maanden geleden
    Volgens Bonni was dat om de kosten te dekken. Ja misschien voor de goedgelovigen van die tijd.
  • Hans De Tant

    4 maanden geleden
    De uitleg van Boni raakt kant nog wal. Waarom zouden adoptieouders de "medische kosten" van een jonge moeder moeten betalen? In een normale wereld zijn deze kosten voor de ouders.