VIDEO. Nina Derwael kan haar handen weer op de grond zetten tijdens turnoefening: “Kleine overwinning van deze week”

Of ze de Olympische Spelen van Parijs haalt, weet ze zelf nog niet. Maar Nina Derwael staat al sinds enige tijd weer in de turnzaal. Daar werkt ze met Ulla Koch, haar nieuwe coach, aan haar terugkeer. Derwael boekt er langzaam maar zeker vooruitgang.

Maarten Vanhoof

Zo realiseerde ze vrijdag een nieuwe mijlpaal. Derwael kon voor het eerst weer haar handen op de grond zetten tijdens een turnoefening. Een evolutie ten opzichte van twee weken geleden, toen ze nog het volgende verklaarde in een interview. “Ik gebruik mijn handen nog niet, maar focus op lenigheid en krachttraining. Mijn volledige lichaam verzorgen. Ik doe al wat tumbling en oefeningen op de balk. Ik mag blij zijn dat ik dat nu al kan doen.” Maar nu zet ze dus een nieuwe stap vooruit.

In datzelfde interview gaf Derwael ook aan dat ze al denkt aan de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Maar toch geeft ze de Spelen van volgend jaar nog niet op. Zo werkt ze momenteel hard met de Duitse interim-coach Ulla Koch aan haar terugkeer op de turnvloer. Samen hebben ze nog een half jaar om Derwael te kwalificeren voor de Spelen. Dat kan nog via de wereldbekerwedstrijden (vanaf februari) of het EK (begin mei).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer