Vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter is content met het resultaat van haar partij Groen in De Grote Peiling.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter is content met het resultaat van haar partij Groen in De Grote Peiling. © Jan De Meuleneir / Photo News

Groen stijgt naar 9,2 procent, maar Petra De Sutter sust: “Ik hoop eigenlijk dat het niets met mijn ‘Slimste mens’-deelname te maken heeft”

Op het hoofdkwartier van Groen zou er een spontaan vreugdedansje uitgebarsten zijn toen de groenen hoorden dat ze 3 procentpunt de lucht inschoten, maar vicepremier Petra De Sutter - ‘Queen P’ voor de vrienden - blijft met beide voetjes op de grond staan. Hoe verklaart zij de stijging? “Populariteitsstunten zijn niet duurzaam. Zo zijn er genoeg voorbeelden.”

100 reacties

  • Johan Vanderbeke

    4 maanden geleden
    Wie stemt er nu nog op groen?Ik begrijp die peilingen niet
  • Gaston Batsleer

    4 maanden geleden
    Mevrouw, je was een toparts maar het spreekwoord zegt: "schoenmaker blijf bij je leest". Politiek. Niet je ding.
  • Marc Van Driessche

    4 maanden geleden
    Eerlijk tov de burgers zou zijn, kiesdrempel op 10% , dan wordt meer uitgevoerd wat de overgrote meerderheid van de burgers wil, zo niet dan blijft de meerderheid weeral in de kou staan zoals het al decennia het geval is.
  • Chris Geerinckx

    4 maanden geleden
    Kerncentrales die bijna overal ter wereld met 20 jaar verlengd worden gingen zij sluiten, terwijl de vraag naar elektriciteit nog nooit zo groot was. Van een waardevernietiging gesproken. Nu hebben ze hun kar gekeerd, maar heeft Engie volledig de touwtjes in handen. Dit wordt een dure grap, maar gelukkig zijn de mensen kort van geheugen.
  • Ferdinand Nuyts

    4 maanden geleden
    Groen is de meest extremen partij met haar dogmatisch denken, zonde één oplossing voor de problemen. Nu gaat Tinne kerncentrales toelaten om haar batterijen CO2 vrij op te laden...! Zotter kan je niet zijn.