Fietser (89) dodelijk aangereden door auto aan spooroverweg: treinverkeer tijd lang onderbroken

© KVRO

Vlak bij de overweg in de Statiestraat in Nijlen is zaterdag rond 11u een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Het kwam er tot een aanrijding tussen een personenwagen en een 89-jarige fietser. Voor de tachtiger kon geen hulp meer baten.

kvro tdk
Bron: BELGA

“Een fietser die op de J.E. Claeslaan reed, kwam in aanrijding met een voertuig dat uit de Spoorweglei kwam”, zegt Dirk Van Peer, korpschef van de politiezone Berlaar-Nijlen. “De fietser reed in de richting van Nijlen en kwam ten val.”

Het slachtoffer is een man van 89 jaar uit Nijlen. Hij overleed ter plaatse. Het onderzoek naar de omstandigheden waarin de aanrijding gebeurde, is nog volop aan de gang.

De feiten gebeurden vlak bij de spooroverweg aan het station van Nijlen. Daardoor raakte het treinverkeer tussen Lier en Herentals een tijdje verstoord in beide richtingen. Reizigers konden met hun treinticket tijdelijk het gewone busverkeer gebruiken als alternatief. “Om 12.45u kon het treinverkeer zich weer hernemen”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen