stadion
King Power at Den Dreef Stadion
toeschouwers
6642

Cercle Brugge graait op de valreep de volle buit mee bij OHL na rake penalty van Denkey in extra tijd

za 16 december 2023 17:59
  1. 2' - Doelpunt - Jón Dagur Thorsteinsson (1 - 0)
  2. 36' - Geel - Boris Popovic
  3. 45' - Geel - Hamza Mendyl
  4. 45+1' - Geel - Joren Dom
  1. 59' - Doelpunt - Kevin Denkey (1 - 1)
  8. 90+3' - Geel - Edgaras Utkus
  9. 90+5' - Doelpunt strafschop - Kevin Denkey (1 - 2)
  10. 90+5' - Verv. Joren Dom door Suphanat Mueanta
Jupiler Pro League - speeldag 18 - 16/12/23 - 16:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
2'
Jón Dagur Thorsteinsson
2'
1 - 0
59'
Kevin Denkey
1 - 1
59'
90+5'
1 - 2
90+5'

Cercle Brugge heeft tegen OH Leuven weer aangeknoopt met de overwinning, ook al ging het zeker niet van harte. Kevin Denkey schonk zijn team een late driepunter met een penalty diep in de toegevoegde tijd.

OH Leuven - Cercle Brugge kort samengevat

• Sleutelmoment: Trekfout of handspel? In de toegevoegde tijd slaat een vallende Dom een voorzet weg. De bal gaat op de stip en zo kan Denkey Cercle Brugge aan de zege helpen.

• Man van de Match: Heel vaak hebben we hem niet gezien, maar Kévin Denkey maakte wel twee doelpunten. Tussendoor was hij nog eens trefzeker, maar die goal werd afgekeurd voor een eerdere overtreding.

• Opvallend: Denkey heeft dit seizoen vijf keer gescoord tegen Oud-Heverlee Leuven. Geen enkele speler van OHL heeft in deze jaargang meer dan drie keer gescoord. Een serieus contrast.

Vroege voorsprong volstaat niet voor OHL

Het begon nochtans heel slecht voor Cercle. Na amper een minuut liep het achterin verkeerd en kon Nsingi gaan rennen. Hij bediende Thorsteinsson, die met een klein beetje moeite afwerkte. Oud-Heverlee Leuven klom meteen op voorsprong.

OHL kon daardoor vanuit een zetel spelen, ook al omdat de bezoekers niet hun gebruikelijke druk konden ontwikkelen? Misschien een beetje metaalmoeheid bij de Vereniging, die van geluk mocht spreken dat een Leuvense counter niet afgerond werd. Na een ren van Mendyl bereikte het hakje van Thorsteinsson net niet Brunes.

Cercle Brugge dreigde één keer serieus. Na een afgeweerd schot van Lemaréchal kon Gboho scoren, maar hij liep nipt buitenspel. Aan de overkant was Nsingi er nog dicht bij. De sneltrein van OHL werd tot twee keer toe afgeblokt.

Na de rust duurde het lang vooraleer Cercle uit de verf kwam. Het moest eerst nog van de schrik bekomen toen Brunes een actie van Mendyl overnam en op Warleson besloot.

De gelijkmaker kwam helemaal uit de lucht gevallen. Een hoekschop van Siquet belandde in de kluts en Somers schoot via het scheenbeen van Denkey, die amper iets doorhad, de 1-1 op het bord. Een bittere pil voor de thuisploeg. Tot dan had Oud-Heverlee Leuven bijzonder weinig weggegeven.

Daarna voerde Cercle de druk op, al was er nog een korte Leuvense opflakkering. Kansen waren schaars, tot een listige vrije schop van Siquet tegen de paal vloog. In het vervolg beging Dom (door een Brugse overtreding?) handspel. Na een klein opstootje mocht Denkey de 1-2 eindstand vastleggen.

Dom: "Ik zal niet goed slapen"

• Joren Dom was de pechvogel van de avond met zijn handspel. "Ik word langs achteren gehinderd en wil appelleren en de bal raakt mijn hand. Dat is kut", vloekte de OHL-verdediger. "Ik denk dat we vandaag veel meer verdienen. Echt zonde dat het op die manier moet gebeuren. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, dat is duidelijk. Dit had een keerpunt kunnen zijn. Ik zal niet goed slapen", zuchtte een verslagen Dom.

• Hannes Van der Bruggen zag een matig Cercle in de eerste helft. "In de rust beseften we allemaal dat het veel beter moest. We hadden te veel afval. In de tweede helft was er veel meer druk naar voren en kwamen er meer ballen in de box." Denkey was weer beslissend voor de Vereniging. "Maakte hij de eerste ook? Godverdikke zeg, hij blijft maar op de juiste plaats staan. Zolang hij dat doet, hoeven we ons geen zorgen te maken."

Fase per fase

90+10' tweede helft
90+10'

Einde!

Cercle Brugge heeft gewonnen van Oud-Heverlee Leuven, maar gemakkelijk ging het niet. Na een vroege goal van Thorsteinsson moest groen-zwart zwoegen. Een klutsgoal en een penalty van Denkey deden het tij uiteindelijk keren.

90+6'

In Leuven zijn de fans niet te spreken over de strafschop. Het leek er toch echt op dat er aan de andere arm van Pletinckx werd getrokken...

90+5'
90+5'
90+4'

Opnieuw Denkey!

Denkey heeft drie van zijn vijf penalty's gemist, maar deze gaat er feilloos in. Het is toch maar weer de Togolees die het doet voor de Vereniging!

90+3'
90+3'
90+3'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90+2'

De VAR zal het allemaal nog eens moeten bekijken. Ondertussen ontstaat er ruzie. Heeft iemand geprobeerd om de strafschopstip om te ploegen?

90+2'

De paal!

Siquet ziet een listige vrije trap tegen de paal botsen. Geen nood voor Cercle Brugge, want de aanval gaat door en Pletinckx begaat handspel. De bal gaat op de stip!

90'
90'

Maziz vindt Opoku, maar die heeft veel te veel tijd nodig en speelt dan ook nog eens slordig af naar de vrije Banzuzi.

88'

Daland kopt

De gelijkmaker kwam uit een hoekschop van Siquet, en deze corner is opnieuw gevaarlijk. Daland knikt hem over met een nekslag.

87'

Het zijn nu toch weer de bezoekers die de boel in handen nemen. De tijd begint stilaan te dringen.