Hulpverleners waren er snel bij.© Action Images via Reuters

Premier League-wedstrijd stilgelegd nadat ploegmaat van Thomas Kaminski hartstilstand kreeg op het veld, speler is weer bij bewustzijn

Grote schrik in de Engelse Premier League. TIjdens het duel Bournemouth - Luton Town zakte verdediger Tom Lockyer van Luton Town plots in elkaar. Dat gebeurde rond het uur. De partij werd meteen stilgelegd en alle spelers trokken de kleedkamers in, terwijl de ploegmaat van Thomas Kaminski behandeld werd. Even later volgde het geruststellende nieuws dat de Welshman bij bewustzijn is en goed reageert. Lockyer kreeg een hartstilstand op het veld.

Jorunn Vannoorden

Het duel tussen Bournemouth en Luton was ongeveer een uur onderweg, toen Lockyer rond de middenlijn uit het niets naar de grond ging. Er was geen bal en ook geen tegenstander in de buurt. Iedereen wist meteen hoe laat het was en schreeuwde om medische assistentie.

Ongeloof bij de spelers.© Action Images via Reuters

Terwijl Lockyer behandeld werd, gingen de overige spelers naar de kleedkamer. Na een minuut of tien werd de Luton-aanvoerder per brancard naar de catacomben gebracht. Even later kwam het geruststellende nieuws dat de Luton-aanvoerder bij bewustzijn zou zijn en kan antwoorden. De wedstrijd wordt vanavond wel niet meer afgewerkt. Zo communiceerde de Premier League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is niet de eerste keer dat Lockyer iets dergelijk meemaakt: de Welshman zakte eerder dit jaar ook al in elkaar in de Sky Bet Championship play-off finale. Lockyer werd hierna geopereerd aan zijn hart. Maar nu kreeg de Welshman dus opnieuw een hartstilstand.

Dat bevestigde zijn club zelf: “We bevestigen dat Tom Lockyer op het veld een hartstilstand gekregen heeft”, liet Luton later op de avond weten. “We bedanken Bournemouth en de medische staf aan beide kanten voor hun onmiddellijke reactie, die absoluut geweldig was.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer