© Getty Images

BUNDESLIGA. Wolfsburg-Belgen winnen met tien man bij Darmstadt, Meunier en Dortmund niet voorbij Augsburg

Zaterdagnamiddag werd een deel van de vijftiende speeldag in de Bundesliga afgewerkt. Een tienkoppig Wolfsburg - met drie Belgen in de basis - won van Darmstadt, Thomas Meunier geraakte met Dortmund dan weer niet verder dan een gelijkspel bij het Augsburg van Arne Engels.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

Borussia Dortmund en Augsburg hebben de punten gedeeld (1-1). De Duitse vicekampioen doet zo een slechte zaak in de titelstrijd en kan zondag (17u30) leider Bayer Leverkusen dertien punten zien uitlopen bij winst tegen Eintracht Frankfurt.

Na iets meer dan twintig minuten spelen strafte Ermedin Demirovic slap verdedigen van Nico Schlotterbeck genadeloos af, maar nauwelijks tien minuten later rondde Donyell Malen een een-tweetje met Niclas Füllkrug knap af om de gelijkmaker op het bord te zetten. In de tweede helft konden de Borussen, met Thomas Meunier opnieuw in de basis, niet doorgaan op dat elan. Met nog twintig minuten op de klok ging Arne Engels naar de kant bij de thuisploeg.

© Getty Images

Tienkoppig Wolfsburg wint

Op hetzelfde moment zegevierde Wolfsburg met een mannetje minder bij hekkensluiter Darmstadt (0-1). Sebastiaan Bornauw zag hoe collega-verdediger Maxence Lacroix zich voor het halfuur verslikte in een terugspeelbal en Luca Pfeiffer de weg naar doel foutief verhinderde, waardoor de Franse belofte-international met rood naar de kleedkamer mocht. Koen Casteels, Aster Vranckx en Bornauw hielden in de tweede helft stand met een mannetje minder in de ploeg en gingen zelfs met de overwinning aan de haal na een goal van Lovro Majer net na het uur.

© dpa/picture alliance via Getty I

In de stand dreigt nummer vijf Dortmund de aansluiting te verliezen met de top vier, Wolfsburg wipt over Augsburg naar plek negen. Darmstadt deelt de rode lantaarn met Mainz, dat met 0-1 onderuit ging tegen promovendus Heidenheim.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer