RV
Volledig scherm
© RV

"Onbegrijpelijk": Tom Van Grieken (Vlaams Belang) aangeklaagd voor slagen en verwondingen

UPDATEVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is aangeklaagd voor slagen en verwondingen. Dat heeft hij zelf gemeld in een korte video op X. Het zou gaan om een incident dat in juni plaatsvond tijdens een betoging voor de zorg. Toen zouden enkele partijleden de rust hebben verstoord waarop de situatie uit de hand liep. Op beelden was te zien hoe Van Grieken een slag in het gezicht krijgt van een politieagent.

118 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    4 maanden geleden
    Mensen van VB wilden vreedzaam aansluiten bij een TOEGELATEN betoging bedoeld om de zorg te steunen. Op gedokterde beelden op (vtm) nieuws leek het alsof het om een grote groep ging met wat getrek en gesleur. De volledige beelden mét geluid onthullen dat het slechts om een handjevol mensen ging die door een massa agenten werd verhinderd aan de betoging deel te nemen en dat 1 agent de spandoek van Tom VG met geweld uit zijn handen wou rukken en hem een klap verkocht. Desondanks wint VB in 2024!!
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Een politicus van een grote partij gedraagt zich anders in een betoging. Deze hier hoort thuis aan de toog en niet in de politiek. Wat alle politieke partijen in België mankeren is integriteit en waardigheid op enkele individuele uitzonderingen na. De politie-agent heeft een professionele fout gemaakt volgens het filmke. Maar die agent is geen politicus van een grote partij. Dat is dus het verschil dat ik maak.
  • richard lenssens

    4 maanden geleden
    Sorry hè om even wat er vooraf ging zoals sommigen hier insinueren ook al zou je voor rotte vis zijn uitgemaakt bij wijze van spreken geeft niemand ,maar dan ook niemand het recht te beginnen slaan,kloppen ,wapens te gebruiken of om even wat dit toch even dui-delijk gemaakt.Als je als agent geen controle hebt en geen zelfbeheersing heb je daar niks te zoeken wat trouwens een onderdeel is van de opleiding van agenten,je laten provoceren geeft geen reden geweld te gebruiken.
  • Gino Denil

    4 maanden geleden
    Het VB ging ook zijn boekje te buiten. Door de bevelen van de politie niet op te volgen. Het zijn toch van die politici met traditionele waarden, zoals o.a. respect voor ordehandhaving, hiërarchie en gezag. Of toch alleen maar als het hen goed uitkomt en in hun kraam past.
  • Danny Wijnants

    4 maanden geleden
    Het filmpje hebben we allemaal gezien. Wat er aan vooraf ging niet. Jammer. We moeten beseffen dat zo een filmpje slechts een fragment is van wat zich in werkelijkheid afspeelt. Oordelen op basis hiervan is dus onmogelijk. Geweld is verwerpelijk, maar oordelen op basis van een fragment ook.