© BELGA

RWDM 3 - STVV 0

Offday voor STVV: zwakke Kanaries gaan met de billen bloot op het veld van RWDM

Een zeer zwak STVV ging zaterdag in de vooravond met forse cijfers onderuit in het Edmond Machtensstadion. Massa’s onzuiverheden bij de Kanaries, terwijl Molenbeekse topschutter Makhtar Gueye vlot de weg naar de netten vond. Offday voor de Kanaries: 3-0.

Gunter Schoofs

Daiki Hashioka raakte niet fit bij STVV en dus mocht met Robert-Jan Vanwesemael opnieuw een jong talent starten in de elf van Thorsten Fink. Voorin kreeg Joselpho Barnes een nieuwe kans, hij genoot de voorkeur op Fatih Kaya. Zahiroleslam was zoals geweten out met een schouderkwetsuur.

© BELGA

Opschudding in minuut vier. Barnes trok zich op gang, op snelheid troefde hij Klaus af, Laforge wees zonder aarzelen naar de stip nadat Barnes tegen de grond ging. Gelukkig voor RWDM was de STVV’er uit buitenspel vertrokken. Geen penalty. Wel gaf Barnes zijn visitekaartje af aan de Brusselse defensie.

Sint-Truiden kreeg zeker en vast ruimte op de helft van de thuisploeg. Bocat mocht een keer oprukken en ook Ito kon aanleggen, de Japanner had op het kwartier beter moeten doen toen hij vanop de linkerflank naar binnen kon knijpen. STVV voetbalde met lef en was baas, de laatste pass moest alleen beter. Ook Steuckers kreeg de laatste kaats niet uitgevoerd zoals ie ‘m in het hoofd had.

Barnes bleef een gesel, hij knalde een zichtbaar verloren bal toch nog knap voorlangs. Maar de spits wist goed genoeg dat alleen een doelpunt zijn naam zou opwaarderen bij de Truiense fans.

© BELGA

Vier dolle minuten

Pas in minuut 28 noteerden we de eerste mogelijkheid voor RWDM. Plots mocht Mercier ongedekt aanleggen, Suzuki pareerde met een fraaie reflex. In de actie die volgde, bokste Suzuki weg in de voeten van Dwomoh. De trap was uitstekend, maar Van Helden redde met het hoofd van de lijn. Geluk voor Sint-Truiden. Uitstel van executie ook. Bocat liet zijn opponent te makkelijk naar binnen knijpen, dit keer liet Gueye Suzuki geen kans. Door de benen van de doelman: 1-0. RWDM had genoeg aan vier dolle minuten.

STVV was van slag. Koita kreeg de Molenbeekse verdedigers één tegen één niet afgetroefd. Fink probeerde bij te spijkeren aan de rust, zonder meteen wissels door te voeren. Er moesten eindelijk ballen tussen de palen komen. Koita probeerde met een zwabberbal. Weer naast het kader. De bal tussen de palen kwam er wel in de eerstvolgende actie. Vrije trap Steuckers, prima kopbal van Godeau, Defourny was bij de pinken.

© BELGA

Gueye vindt opnieuw een gaatje

Koita werd te zelfzuchtig voor het Truiense kamp, RWDM loerde op een rake prik op de counter. De linkerflank van STVV werd vlak na het uur te makkelijk opgerold na slecht inspelen van Delorge. Smets kon de center niet verhinderen, Gueye was sneller dan Vanwesemael om de 2-0 binnen te prikken. Weer Gueye.

Fink reageerde met een driedubbele wissel, maar het verhaal werd pijnlijk voor STVV. Steuckers verdedigde kinderlijk in de eigen zestien. Mboup kreeg alle tijd: 3-0. Wedstrijd gespeeld. De misverstanden bleven zich opstapelen in het kamp van de Kanaries, die geen vuist meer konden maken. Een zware nederlaag die toch nog even zal nazinderen.

© BELGA

RWDM: Defourny, Sissako, Klaus, Koné, Camara, Rikelmi, Dwomoh, Abner, Mercier, Reine-Adelaide, Gueye.

STVV: Suzuki – Van Helden, Smets, Godeau – Vanwesemael, Delorge, Ito, Bocat – Steuckers, Koita- Barnes.

Vervangingen: 58’ Rikelmi door Mboup, 68’ Vanwesemael door Yamamoto, 68’ Barnes door Kaya, 68’ Ito door Okazaki, 76’ Reine-Adelaide door Abe, 86’ Klaus door Doudaev, 86’ Gueye door Sanchez, 86’ Mercier door Gece, 87’ Bocat door Ogawa .

Doelpunten: 32’ Gueye 1-0, 64’ Gueye 2-0, 74’ Mboup.

Gele kaarten: Rikelmi (spelbederf), Camara (fout), Delorge (fout), Godeau (fout).

Scheidsrechter: Nicolas Laforge.

Toeschouwers: 2.800. (gus)

Aangeboden door onze partners