Fabio Van Den Bossche tijdens de laatste Gentse Zesdaagse.

Fabio Van Den Bossche zet kandidatuur voor Olympische Spelen kracht bij in Grenchen

De Belgische selectie trok met een missie naar de Track Cycling Challenge in het Zwitserse Grenchen: belangrijke punten vangen in functie van de Olympische Spelen in Parijs. Fabio Van Den Bossche eindigde knap tweede in het omnium en werd vierde met Robbe Ghys, die in het omnium opgaf, in de ploegkoers. Van Den Bossche zette zijn kandidatuur voor de OS in Parijs kracht bij.

Freddy De Geest

Fabio Van Den Bossche, die er net als Robbe Ghys een achtdaagse ploegstage met Alpecin-Deceuninck in Benacassim heeft opzitten, schitterde in het Zwitserse Grenchen. De Oost-Vlaming zette zijn kandidatuur voor de Olympische Spelen in Parijs extra kracht bij met winst van de scratch en de puntenkoers, maar schitterde ook en vooral in de olympische nummers: omnium en ploegkoers. Met Ghys eindigde Van Den Bossche vierde in de ploegkoers. Regelmaat was de troef van Van Den Bossche in het omnium. Hij opende met een vierde plaats in de scratch. Daarna volgden een derde plaats in de temporonden en een vierde plaats in de afvalling. Bij het aansnijden van de afsluitende puntenkoers voerde de Fransman Julien Oscar Nilsson, revelatie tijdens de Gentse zesdaagse in ’t Kuipke, het klassement aan met 110 punten. De Pool Alan Banaszek (106) en Van Den Bossche (104) volgden op korte afstand. De toppers losten elkaar geen vin en versierden dubbele rondewinst. Nilsson sprokkelde ijverig punten en haalde het met 179 punten voor Van Den Bossche (162) en Banaszek (160). Elia Viviani, Francesco Lamon en Joshua Tarling moesten in het omnium met een figurantenrol tevreden zijn.

Toptalent Joshua Tarling was slechts een figurant in het omnium.© photo Marc Van Hecke

Ook De Clercq sterk

Katrijn De Clercq kan terugvallen op enkele sterke prestaties in Grenchen. De renster van Lotto Dstny Ladies Team eindigde vijfde in het sterk bezette omnium dat gewonnen werd door de Duitse Franziska Brausse. In de individuele nummers versierde De Clercq een vijfde plaats in de afvalling. De jonge belofte Lani Wittevrongel eindigde zesde in de puntenkoers. In de ploegkoers moesten De Clercq-Wittevrongel tevreden zijn met de zesde plaats.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer