Themabeeld© Shutterstock

Hulplijn 1712 roept op om zorgen over geweld tegen kinderen te delen

Drie op de tien Vlamingen maakten zich al eens zorgen over een kind dat geweld of verwaarlozing meemaakt. Hoewel het merendeel van hen die zorgen met anderen deelt, zoals de eigen familie, kennissen, de school of directe omgeving, spreekt een klein deel hier niet over. In een nieuwe campagne roept Hulplijn 1712 op om die zorgen toch te delen.

lto

Uit een bevraging bij duizend Vlamingen, naar aanleiding van de 1712-dag, blijkt dat drie op de tien al eens zorgen hadden over geweld tegen een kind. “Dat is een van de buren uit je straat”, klinkt het in de radiospot, die tijdens de Warmste Week te horen zal zijn. “Of iemand van de vriendinnengroep. Of dat ben jij.”

Onder het Warmste Week-motto ‘Elk kind moet kunnen opgroeien zonder zorgen’ richt Hulplijn 1712 zich op de 10 procent Vlamingen die zich hierover wel al eens zorgen maakte, maar die zorgen niet openbaar maakte aan anderen. Zo vraagt 1712 hen om dat toch te doen en hulp te zoeken.

Extra personen

Maar hoewel de meerderheid van de Vlamingen al eens heeft gehoord van de lijn, weten de meesten van hen niet waarvoor de hulplijn staat of vergissen zich. “Gelet op de omvang van geweld in onze samenleving zou iedereen 1712 moeten kennen”, zegt Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van hulplijn 1712.

“We versterken vanaf 1 januari de hulplijn met drie extra personen, zodat ze de missie om intrafamiliaal geweld bespreekbaar te maken en slachtoffers te helpen, verder mee kunnen waarmaken”, zegt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V)-in een reactie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer