Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Joel Hoylaerts / Photonews / Fluvius

Met dit stroomta­rief kunt u tot 150 euro per jaar besparen (als u er wat moeite voor wilt doen)

Recent nog de V-Test gedaan, op zoek naar het voordeligste elektriciteitscontract? Grote kans dat je met een digitale meter bij een dynamisch tarief uitkomt. Volgens de prijssimulator van de Vlaams Energieregulator VREG is een stroomprijs die van uur tot uur wijzigt in veel gevallen financieel de interessantste tariefformule. Hoeveel kun je zo besparen, met of zonder zonnepanelen? En hoeveel moeite moet je daarvoor doen?

36 reacties

  • Kashif Lacrum

    5 maanden geleden
    Nou ik heb zojuist een afrekening gehad van Engie Dynamic met daarop 1900 kWh injectie waar ze me 2 euro voor wilden terug geven. Het dynamisch concept binnen Belgie is rampzalig te noemen op z'n best. Je kan met geen mogelijkheid controleren of wat ze je aanrekenen ook daadwerkelijk hetgeen is wat je hebt afgenomen op uurbasis. Op elk verzoek van helderheid krijg je geen respons en ze rekenen met gemiddelden die je niet narekenen kan in een huishouden met een thuisbatterij en PV installatie.
  • Ben Vlaeminck

    5 maanden geleden
    Aan allen die sceptisch zijn m.b.t. het orkestreren van zijn verbruik i.f.v. de lage tarieven van dynamisch tarief: er zijn voldoende middelen om je verbruik te sturen en de lading van je batterij af te stemmen op weersverwachting en de variatie in tarief; o.a. Flexio van LifePowr.io...
  • monique de deken

    5 maanden geleden
    Door de kosten volgens verbruikspiek kan je geen 2 toestellen tegelijkertijd laten werken, OOK NIET tijdens daluren. Verbruik sturen is dus een hels karwei als je piekverbruik wil tegengaan. Het systeem daarvan is pure afzetterij want 1 onachtzaam kwartiertje verbrodt de ganse maand.
  • Cindy Borremans

    5 maanden geleden
    150e per jaar, dat is 20e per maand, maar dat is geweldig
  • Nico Claesen

    5 maanden geleden
    150€ besparen? Onzin, ze gebruiken steeds kompleet onrealitische verbruiks situaties als voorbeeld. Ik heb sociaal tarief, zonnepanelen en nog een terug draaiende teller. Kompleete onzin dus dat er een situatie gaat zijn waar ik nog eens 150€ extra ga kunnen besparen.