Moment suprême voor vijfde koppel in ‘Blind Getrouwd’: blijven Karen en Sharon samen?

In ‘Blind getrouwd: het vijfde huwelijk’ is het beslissingsmoment aangebroken voor Karen en Sharon. Scheiden hun wegen of blijven ze samen?

red

In het achtste seizoen van Blind Getrouwd besloten enkel Brecht en Jolien samen te blijven, maar voor één koppel zat het avontuur er nog niet op. In de online reeks van het programma, Het vijfde huwelijk, is sinds vandaag te zien dat ook Sharon en Karen er een heus avontuur op hebben zitten. En ook zij komen voor het beslissingsmoment te staan. Wordt het een ‘ja’ of ‘neen’? Want meer opties zijn er niet voor het altaar.

Vijf dagen voor het beslissingsmoment namen de dames afscheid van elkaar om elk wat dingen op een rijtje te zetten. Vooral voor Karen, die in tegenstelling tot Sharon nog geen vlinders ervaart, zou die tijd apart raad kunnen brengen: “Ik heb tot nu toe nog niet echt de kans gekregen om eens tot mezelf te komen, om echt eens na te denken hoe ik me nu voel, wàt ik exact voel voor Sharon”, zei ze. “Mis ik haar als ze er niet is, voel ik me beter met haar erbij? Ik denk dat deze dagen veel duidelijk zullen maken voor mij.”

LEES OOK. Karen en Sharon laten matching tattoos zetten na één week huwelijk in ‘Blind getrouwd: het vijfde huwelijk’

Ochtendcoupe

Exact 44 dagen na hun eerste blinde jawoord staan de twee vrouwen opnieuw aan het gemeentelijke altaar. “We stonden er van bij het begin volledig voor open”, begint Sharon haar brief aan Karen. “We hebben het altijd gedurfd open te zijn tegen elkaar.” Dat de grootse gevoelens bij Karen nog moeten groeien, baart haar weinig zorgen. “Je stelde me telkens opnieuw gerust door me te laten voelen dat je er echt wel in gelooft. En dat maakt dat ik er ook in geloof, en dat ik uitkijk naar de komende periode waarin we elkaar nog beter kunnen leren kennen. Naar mijn gevoel is er al een stevige basis waarop we verder kunnen bouwen.” Ook “de warrige ochtendcoupe” van Karen zou Sharon liever niet meer willen missen. “En daarom zeg ik hier volmondig ‘ja’ op onze toekomst.”

Ook Karen haalt mooie herinneringen op aan hun tijd samen. “We wisten meteen dat het goed ging komen, dat we ons gingen amuseren. En dat bleek achteraf ook zo te zijn.” Er was ook die ruimte voor diepgaandere gesprekken. “Dat communicatie belangrijk is, wisten we allebei. Er zijn dan ook gesprekken geweest die misschien initieel minder fijn aanvoelden maar wel belangrijk waren om naar elkaar toe te groeien en elkaar in de toekomst beter te kunnen begrijpen.”

Irish coffee

Alles met elkaar kunnen delen, gaf Karen een gevoel van veiligheid. “Jij staat misschien al een stapje verder dan mij in die gevoelens maar in plaats van de focus te leggen op wat er misschien nog niet is bij mij, leg ik ze graag op wat er wel al is.” Waarop ook Karen besluit: “Ik zeg opnieuw ‘ja’ tegen jou, tegen ‘ons’, tegen ‘Karen en Sharon’.”

Sharon blikt nog iets verder terug. “Ik herinner mij nog goed het moment dat ik mijn laptop nam om mij in te schrijven voor Blind Getrouwd. Ik stond er toen bij stil dat wel iets heel belangrijk in mijn leven zou kunnen teweegbrengen. En kijk, mijn gevoel zat juist. Het was effectief een heel belangrijk moment.” Geen seconde spijt hebben ze van hun avontuur, klinkt het. Waarop Karen nog een cadeautje bovenhaalt: een doos pralines. “Ideaal voor bij een Irish Coffee. Of cava. Kom, we zijn weg.”

INFO. ‘Blind getrouwd: het vijfde huwelijk’ nu volledig te zien op VTM GO en op donderdag 28 december om 21.45 uur op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER