VIDEO. Ze stonden erbij en keken ernaar: corner van KV Oostende gaat pijnlijk de mist in, waarna Kustboys ei zo na doelpunt op counter tegen krijgen

De wedstrijd tussen RSCA Futures en KV Oostende in de Challenger Pro League eindigde zaterdagavond op een doelpuntenloos gelijkspel. Weinig memorabel te vermelden dus, maar het publiek op de Heizel zag wel een hoekschop van KVO pijnlijk de mist ingaan. Wat ooit een trucje was om de tegenstander op corner te verrassen, brak de bezoekers ei zo na erg zuur op.

Quinten Torfs

Veel gebeurde er niet in het bijna lege Koning Boudewijnstadion, al hielden de bezoekers op het uur wel even de adem in. Twee spelers van Oostende namen een corner voor hun rekening, waarbij de ene de bal licht beroerde en wegwandelde. Technisch gezien was de hoekschop dus al genomen en dat hadden ze bij Anderlecht vrijwel meteen door. Een speler van paars-wit ging met de bal aan de haal, terwijl de KVO-spelers stomverbaasd toekeken en duidelijk niet begrepen wat er gebeurde. De ref greep - terecht overigens - niet in en de bezoekers keken plots tegen een counter aan, die niet werd afgerond door de Futures van RSCA.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het verleden zagen we dit ‘trucje’ al wel eens vaker opduiken. Misschien herinnert u zich de hoekschop van Sacha Kljestan (ex-Anderlecht) enkele jaren geleden nog wel. De middenvelder, die toen voor de New York Red Bulls uitkwam, zag een teamgenoot de bal even aanraken alvorens de corner voor zijn rekening te nemen. De hoekschop was in feite dus al gegeven en dus checkte Kljestan even bij de lijnrechter voordat hij met de bal het veld in dribbelde en Ronald Zubar de 2-2 aanbood.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer