© BELGA

LIVE VELDRIJDEN. Tom Pidcock neemt in laatste ronde afstand van Pim Ronhaar en lijkt op weg naar zege in Namen

Geen grote drie, wel het vertrouwde deelnemersveld aan de start van de wereldbekercross in Namen. Leider Eli Iserbyt hoopt er een nieuwe slag te slaan. Volg live.

De wielerredactie
Gerry Braes
  • Ceylin del Carmen Alvarado demonstreert op de Citadel
  • Tom Pidcock soleert naar de zege na knappe wedstrijd
  • Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis mee op het podium 
Gerry Braes
Finish

Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout komen als vierde en vijfde over de finish. Lars van der Haar sleept een zesde plaats uit de brand na een klein uur achtervolgen. 
Gerry Braes
Finish

Staande ovatie voor Tom Pidcock na een wervelende prestatie op en rond de Citadel. Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis mogen mee het podium op. Er staat dus geen Belg op het podium vandaag in een WB-manche.  
Gerry Braes
Wat een kanjer toch deze Tom Pidcock 
Gerry Braes
Laatste ronde

Tom Pidcock komt zonder ongelukken door de schuine kant. De overwinning is nu bijna een feit. Wat een klasbak toch deze TP. 
Gerry Braes
Laatste ronde

Tom Pidcock is bezig aan ererondje. De meer dan 8.000 toeschouwers geven een staande ovatie aan deze klepper. De wereldkampioen van 2022 imponeert in zijn tweede cross van het jaar. Gisteren was ene MvdP te sterk voor de Brit. Vandaag laat dit 24-jarige lichtgewicht alles en iedereen ter plaatse. 
Gerry Braes
Laatste ronde

We horen de bel. Pim Ronhaar volgt op 9 seconden van Tom Pidcock. De Brit wisselt van fiets en op een kraaknette Pinarello zoeft hij weg naar de overwinning. 
Gerry Braes
Voorlaatste ronde

De cross lijkt gereden. Op deze Tom Pidcock staat geen maat. Hij is technisch superieur en wat een kracht komt er uit de spillebeentjes. Hij werd al een keertje tweede en derde hier in Namen maar vandaag is het eindelijk bingo.  
Gerry Braes
Voorlaatste ronde

Meter per meter flitst Tom Pidcock weg. Pim Ronhaar probeert aan te klampen maar deze kleine snelheidsduivel is niet af te stoppen. Wat een grinta, wat een finesse op twee wielen. 
Gerry Braes
Voorlaatste ronde

Tom Pidcock wacht niet lang om aan te vallen. Hij versnelt achter de rug van Pim Ronhaar. De Nederlander wordt verrast in een flauwe bocht. Is dit de beslissing?     
Gerry Braes
Ronde 6

Pim Ronhaar probeert zo lang mogelijk te fietsen op de schuine kant. Tom Pidcock doet het al lopend en dit kost toch wel wat krachten. De man van INEOS heeft toch al diep in zijn krachtenarsenaal moeten putten.
Gerry Braes
Ronde 6

We hebben een duo voorin. Tom Pidcock kleeft aan het wiel van Pim Ronhaar. Wanneer slaat de Brit toe? Hij speelt met de pedalen en bezorgt het talrijke publiek een onvergetelijke namiddag in Namen. 
Gerry Braes
Ronde 6

Op drie ronden van het einde komt Tom Pidcock tot op drie seconden van Pim Ronhaar. Eli Iserbyt knokt zich naar een vierde plaats op meer dan een halve minuut. Toch wel een bijtertje en vechtertje deze Iserbyt. 
Gerry Braes
Ronde 5

Terwijl Tom Pidcock bijna de aansluiting maakt met Pim Ronhaar gaat Ryan Kamp stevig tegen de grond. Deze klap komt wel aan. De Nederlander kruipt wel opnieuw op de fiets.  
Gerry Braes
Tom Pidcock is op weg naar Pim Ronhaar
Gerry Braes
Ronde 5

Het is hard tegen onzacht voorin. Pim Ronhaar ziet Tom Pidcock komen en steekt een tandje bij. De jagende Pidcock houdt zijn prooi in het vizier om dan straks definitief naar de winst te knallen. 
Gerry Braes
Ronde 5

Pim Ronhaar heeft 6 seconden bonus op Tom Pidcock. Daarna volgt Joris Nieuwenhuis. Daarna zien we Ryan Kamp, Eli Iserbyt, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout. 
Gerry Braes
Ronde 4

De Vliegende Brit is op weg naar Pim Ronhaar. Joris Nieuwenhuis kan het wiel van de voormalige wereldkampioen niet volgen. Wat een kanjer toch deze Thomas Pidcock. Heerlijk. Het is nu wachten op het eerste duel tussen de drie titanen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en deze Tom Pidcock. 
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer