Bestuurder (37) overleeft zware crash tegen boom, Lexus is rijp voor schroothoop

Esen -

In Esen, een deelgemeente van Diksmuide, kwam het zaterdagnacht tot een zwaar verkeersongeval. Een 37-jarige man verloor de controle over het stuur en kwam met zijn wagen tegen een boom terecht. Hij werd met niet-levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Daron Mertens

Het zware verkeersongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag even voor 1 uur in de Roeselarestraat in Esen, deelgemeente van Diksmuide. In een lichte bocht verloor een 37-jarige Poolse bestuurder de controle over het stuur van zijn wagen, een Lexus. Het voertuig reed tegen een boom, werd door de klap weggekatapulteerd en kwam in de berm tot stilstand.

De brandweer, politie, ambulance en een MUG-team snelden ter plaatse. “In de melding was sprake dat de bestuurder gekneld zat in zijn voertuig, maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek het alleen de deur te zijn die niet openging”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. “De brandweer kwam ter plaatse om de deur open te breken en de man uit zijn wagen te bevrijden. Hij werd met niet-levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare.” (Lees verder onder de foto)

De bestuurder, die alleen in de wagen zat en richting Zarren reed, kwam tegen een boom terecht. dme

Op de rijbaan, de berm en het fietspad lagen heel wat brokstukken, die door de brandweer werden opgeruimd. De Lexus met Poolse nummerplaten raakte vooraan zwaar beschadigd en ook het linker voorwiel was afgebroken. De wagen werd getakeld en is rijp voor de schroothoop. Politiezone Polder kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Een ademtest kon ter plaatse niet uitgevoerd worden omwille van de man zijn verwondingen. Daarom werd die achteraf afgenomen in het ziekenhuis. Het resultaat daarvan is nog niet gekend.

Door het ongeval was de Roeselarestraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

De Lexus met Poolse nummerplaten raakte vooraan zwaar beschadigd en ook het linker voorwiel was afgebroken.© dme

De wagen werd getakeld en is rijp voor de schroothoop.© dme

Door het ongeval was de Roeselarestraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. dme

De brandweer, politie, ambulance en een MUG-team snelden ter plaatse. dme

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen