© Getty Images

Luis Suarez vertelt grappige anekdote over ontstaan van iconische ‘MSN’-trio bij FC Barcelona: “Messi zei tegen me: hey, dikkerdje...”

De Uruguayaanse spits Luis Suarez heeft in een interview met Clank! onthuld hoe het legendarische trio ‘MSN’ (Messi, Suarez en Neymar, red.) is ontstaan bij FC Barcelona. Het drietal voetbalde niet vanop het eerste moment als een geoliede machine samen. Nee, het was een Champions League-duel, en een tactische keuze van toenmalig coach Luis Enrique waar Lionel Messi het niet eens mee was, dat zorgde voor de connectie tussen de leden van ‘MSN’.

Quinten Torfs
Bron: Clank!

‘MSN’ staat misschien wel bekend als het dodelijkste aanvalstrio in de geschiedenis van FC Barcelona, al dan niet van het voetbal. De tandem Messi-Suarez-Neymar bezorgde verdedigers nachtmerries en won talloze prijzen samen, waaronder de Champions League in 2015. Toch was het niet vanaf het eerste moment raak voor het trio. Suarez doet uit de doeken hoe een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax ervoor zorgde dat de sterren van Barça elkaar vonden.

Lees verder onder de afbeelding

© AP

“Luis Enrique wilde dat Messi als valse negen speelde die wedstrijd, omdat hij die positie gewoon was”, herinnert Suarez zich. De Argentijn speelde de jaren voordien, voornamelijk onder Pep Guardiola, vaak vanuit de rol van valse negen. “Neymar en ik moesten vanop de flanken voor gevaar zorgen, maar Leo (Lionel Messi, red) zag dat het niet werkte.”

En dus nam Messi het heft in eigen handen. Suarez weet nog maar al te goed wat zijn teamgenoot toen tegen hem zei. “Hey dikkertje, blijf jij maar op de nummer negen staan. Ik maak wel ruimte op de rechterkant voor jou.” En zo was ‘MSN’ geboren volgens de Uruguayaan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer