stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
29042

Club Brugge wint topper vol discussie tegen KAA Gent na twee penaltygoals Thiago

zo 17 december 2023 15:20
  1. 24' - Doelpunt strafschop - Igor Thiago (1 - 0)
  2. 28' - Verv. Casper Nielsen door Hugo Vetlesen
  3. 40' - Rood - Ismaël Kandouss
  4. 41' - Doelpunt strafschop - Igor Thiago (2 - 0)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Igor Thiago
24'
Igor Thiago
1 - 0
41'
Igor Thiago
41'
Igor Thiago
2 - 0

Een topper waar stevig over nagepraat zal worden. Club Brugge heeft KAA Gent geklopt dankzij twee penaltygoals van man-in-vorm Thiago. Bij de bezoekers, die lang met 10 speelden, waren ze misnoegd omdat ze bij een 0-0-stand geen strafschop kregen na een discutabele fase. Door de zege nadert blauw-zwart tot op 2 punten van Gent.

Club Brugge - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmomenten: De VAR eiste een bepalende rol op in deze topper. Na vijf minuten greep videoref Lawrence Visser niet in toen Jonathan Lardot niet floot voor een penaltyovertreding op Cuypers, halfweg de eerste helft deed hij dat wél toen Lardot een penaltyfout op Zinckernagel liet passeren.

• Man van de match: Hij kreeg al zijn portie kritiek te verwerken dit seizoen, maar vandaag kroonde Thiago zich tot de onbetwiste matchwinnaar bij Club Brugge met twee penaltytreffers. Zijn eerste strafschop was een pareltje, recht in de kruising.

• Opvallend: Na zes competitiewedstrijden zonder nederlaag bijt KAA Gent nog eens in het zand, voor de tweede keer dit seizoen. Uitgerekend in het Jan Breydelstadion, waar het twee maanden geleden tegen Cercle Brugge zijn vorige competitienederlaag leed.

Geen penalty voor Gent, twee penalty's voor Club

Eén ding was zeker na de VAR-klucht in KV Mechelen-Club Brugge op de vorige speeldag: de wedstrijdleiding zou met argusogen gevolgd worden in deze clash tussen Club Brugge en KAA Gent. Wie dacht dat de topper daardoor rimpelloos zou verlopen, mocht dat idee na amper vijf minuten al opbergen.

Cuypers werd door Mechele onderuit getrokken in de zestien, maar scheidsrechter Jonathan Lardot gaf geen krimp. Ook de VAR kwam niet tussenbeide. Halfweg de eerste helft greep videoref Lawrence Visser wél in toen Lardot een penaltyovertreding van Kums op Zinckernagel eerst liet passeren.

Thiago liet de kans niet liggen en trapte de bal knap in de kruising, tegen zo'n strafschop had zelfs een specialist als Roef geen verhaal. Extra pijnlijk voor KAA Gent: Thiago leek buitenspel te staan bij de aanval die tot de penalty leidde. Achteraf bleek dat de VAR wel degelijk een lijn getrokken had en er geen sprake was van buitenspel.

Kort voor de rust volgde een nieuwe opdoffer voor Gent, een dubbele zelfs. Roef kwam onoordeelkundig ver uit, werd omspeeld door Thiago en Kandouss beging hands om een tweede Brugse treffer te voorkomen. Kandouss werd uitgesloten (al gaf Lardot eerst rood aan Watanabe) en Thiago zette Club met zijn tweede penaltygoal in een zetel.

Overbodige tweede helft

KAA Gent stond met z'n tienen voor een schier onmogelijk opdracht in de tweede helft. De bezoekers probeerden er toch nog wat van te maken, maar Club echt in de problemen brengen lukte niet meer.

Een kwartier voor het einde was het wel nog even schrikken voor de thuisploeg, toen Tissoudali na een knappe één-twee met Cuypers nog dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Mignolet was geklopt, maar De Cuyper bracht redding voor Club.

De Brugse overwinning kwam niet meer in het gedrang, Skov Olsen liet in de slotfase zelfs nog een kans op de 3-0 liggen. Club is zo al vijf competitiewedstrijden op rij ongeslagen en nadert tot op twee punten van de Gentse rivaal. Gent verliest dan weer voor het eerst na zes wedstrijden zonder nederlaag.