VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

“Politieke spelletjes”: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) haalt uit naar De Croo “die al weken op de hoogte was van Chinese spionage”

UPDATEVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft voor de eerste keer op camera gereageerd op het uitlekken van de relatie tussen ex-Vlaams Belanger Frank Creyelman en een Chinese spion. “Ik neem hem bijzonder veel kwalijk. We kaarten zoveel echte problemen aan en nu moet ik tien minuten hierover praten”, zegt hij bij VTM NIEUWS waar hij tegelijk justitieminister Paul Van Tigchelt en premier Alexander De Croo beschuldigde. “Ze waren al weken op de hoogte. Het feit dat zij niet meteen ingrepen, doet politieke spelletjes vermoeden zes maanden voor de verkiezingen.” In een reactie wijst De Croo erop dat “er nu harde aanwijzingen zijn dat het Vlaams Belang eigenlijk het Chinees Belang is.”

57 reacties

  • Paul Holemans

    5 maanden geleden
    toch straffe mannen bij de staatsveiligheid, zij wisten ervan maar grepen niet in, misschien toch niet zo belangrijk??
  • dirk Callens

    5 maanden geleden
    Als we in het belang van de Vlaming kijken moet er dringend onderzoek gebeuren binnen open vld en Vivaldi. Beiden hebben vooral het belang van Vlaanderen genegeerd. Schuldig verzuim dat in iedere peiling heel pijnlijk duidelijk wordt maar vooral niet begrepen wordt Alexander. En de boodschap, hoe negatiever hoe beter voor VB hebben ze bij Vivaldi ook nog niet fiks. Of toch! Hoe meer VB hoe groter de kans op Vivaldi II
  • Bart Verwegen

    5 maanden geleden
    Van Grieken zegt zelf 'Laten we ervan uitgaan dat iemand onschuldig is in plaats van schuldig'. Van De Croo verwacht hij blijkbaar het omgekeerde.
  • Daniel Ponnet

    5 maanden geleden
    Van Grieken mest eerst uw partij uit in plaats steeds kritiek te geven
  • Kirsten van Asch

    5 maanden geleden
    De Croo blijft het maar niet begrijpen...