Man gearresteerd die met 4 bidons benzine aanslag wilde plegen tijdens concert in Brussel

De man kon gearresteerd worden vlak voor het optreden van de Congolese zanger Fally Ipupa.© rr

Brussel -

Aan het concertgebouw ING Arena in Brussel – het vroegere Paleis 12 – arresteerde de politie zaterdagavond een man die naar eigen zeggen een aanslag wilde plegen. Hij was in het bezit van vier bidons benzine en wilde zichzelf in brand steken. De politie kon op tijd tussenkomen.

Dirk Coosemans en Annelies Baeten

De man behoort tot de protestbeweging “Combattants Congolais”, een beweging die initieel ontstond om zich af te zetten tegen het beleid van voormalig president van Congo Joseph Kabila. Verschillende militanten zakten zaterdagavond in de late namiddag af naar de concertzaal waar later op de avond om 20 uur een optreden van de Congolese zanger, gitarist en songwriter Fally Ipupa zou plaatsvinden. Niet minder dan 15.000 fans zouden het concert bijwonen.

LEES OOK. Taxichauffeur die met Zweedse slachtoffers rondreed getuigt: “Ik keek in mijn spiegel en zag de blik van de terrorist”

Aan de ingang werd de man rond 17.30 uur plots opgemerkt omdat hij vier bidons benzine bij zich had. Hij was ook in het bezit van handschoenen en aanstekers. De politie werd gewaarschuwd en kon de man arresteren. Volgens onze informatie verklaarde hij achteraf dat hij een aanslag wilde plegen. Zo zou hij zichzelf in brand willen steken tijdens het concert in het midden van de toeschouwers. “De politie kon inderdaad een man arresteren”, zo bevestigt hoofdcommissaris van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Christophe Servais. “Op die manier is erger voorkomen.”

Het concert kon uiteindelijk gewoon doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen