60'
Bryan Heynen
60'
4 - 0

Racing Genk heeft zijn fans zondagavond nog eens verwend. Tegen rode lantaarn Kortrijk werden de supporters getrakteerd op 4 doelpunten, waarvan 3 in het eerste kwartier na de rust. Genk wipt zo naar de vijfde plek.

Racing Genk - KV Kortrijk in een notendop:

Sleutelmoment: Al na 2 minuten verstuurt Silva een dramatische pass richting doelman Vandenberghe. Sor onderschept en laat op dat moment nog de 1-0 liggen, maar het is wel een voorbode voor wat we 90 minuten lang zouden zien.

Sleutelmoment (2): Voor rust laat Genk nog een pak kansen liggen op de 2-0, maar na 4 minuten in de tweede helft staat de dubbele voorsprong dan toch op het bord. Boeken toe op dat moment.

Man van de Match: Na een collectieve topprestatie kunnen we hier meerdere Genkse namen neerpennen, maar vooral El Khannouss en Paintsil waren weer weergaloos.

Opvallend: Voor het eerst sinds januari dit jaar kan Genk nog eens 3 competitieve wedstrijden na elkaar winnen. De opmars is dus helemaal ingezet.

Vandenberghe voorkomt erger

Racing Genk werd deze week uitgeschakeld in Europa en wilde die bittere pil liefst zo snel mogelijk doorspoelen met een makkelijke zege tegen KV Kortrijk.

Daar wilden de West-Vlamingen duidelijk graag mee helpen. Na nog geen 2 minuten zette Silva Sor met een dramatische bal achteruit op weg naar de 1-0. De Nigeriaan zou die kans nog laten liggen, maar het kwaad was dan al geschied.

Bij Genk roken ze bloed en versierden ze de ene kans na de andere, een ijzersterke Vandenberghe hield zijn team nog 20 minuten recht.

Als de goalie zich bij een dubbele poging van Joseph Paintsil dan toch gewonnen moet geven, lijkt de Kortrijkse veer al helemaal gebroken. De Limburgers zouden KVK van het kastje naar de muur tikken, maar de verlossende 2-0 viel niet voor rust.

Dol kwartier volstaat

Gelukkig voor de Genkse fans bleef het toch niet te lang spannend. Na 4 minuten in de tweede helft was één splijtende pass genoeg om de volledige defensie van Kortrijk op te rollen.

Sor profiteerde deze keer wel en legde de bal netjes in de korte hoek. Het zou het begin zijn van een dol kwartier waarin Kortrijk volledig met de billen bloot ging.

Want nog geen 5 minuten later mocht het scorebord al opnieuw aangepast worden. Paintsil kreeg de bal met een gelukje voor zijn voet in de 16 en strooide meteen nog wat meer zout in de Kortrijkse wonde.

En als Mampassi de razendsnelle Fadera 6 minuten later ook nog eens omverkegelt in de 16, is het Genkse feestje compleet. Kapitein Heynen legt de eindstand vast en helpt zijn team zo aan een sprongetje naar plek 5 in het klassement. Kortrijk moet een zoveelste klap verwerken.

Wouter Vrancken: "Dat we snel die tweede en derde goal maakten, stemde mij heel tevreden"

Joseph Akpala (coach KV Kortrijk): "We maakten al snel enkele fouten en begonnen te panikeren. Daarna verloren we ook te veel duels. We wisten dat we hier gingen afzien, maar ik wil wel een reactie zien van mijn spelers als ze een goal slikken. Het is wat het is, we kijken weer vooruit naar de volgende wedstrijd."

Wouter Vrancken (coach Racing Genk): "We hebben een goeie wedstrijd gespeeld tegen een verdedigend team. We gaven geen enkele kans weg en hebben zelf ook heel veel gecreëerd. We bleven energie tonen en runs maken en dat we snel die tweede en derde goal maakten, stemde mij echt tevreden. Dat gaf ons ademruimte."

Fase per fase

21:05

Einde!

Oyen probeert het nog eens van ver, maar mist ruim. Het is meteen het laatste wapenfeit van de partij. Een erg sterk Genk duwde een kwartier door in de tweede helft en legde 3 goals in het mandje, KVK zag 90 minuten lang af en incasseert een nieuwe dreun.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90+1'

Hrosovsky op de paal!

Zeqiri kan Oyen alleen naar Vandenberghe sturen, maar is te zelfzuchtig en trapt zelf. De bal belandt na een flipperkast bij Hrosovsky, die ook een poging waagt. Vandenberghe pakt uit met de zoveelste topredding, hij duwt de plaatsbal tegen de paal.

89'

De bal belandt via een deviatie voor de opgerukte El Ouahdi. De Marokkaan wil graag zijn doelpuntje meepikken, maar knalt te onbesuisd met zijn linker.

88'

Hrosovsky stuurt Oyen met een geniaal passje de diepte in, maar de jongeling kan niet bij de bal en gaat dan liggen tussen twee Kortrijkzanen. Hij beseft zelf ook dat dat te weinig is voor een nieuwe strafschop.

87'
wissel
86'
wissel
85'

Bonsu Baah snijdt naar binnen en wil Vandenberghe nog eens testen, maar zijn knal gaat zelfs niet over de achterlijn. Een minuut later krijgt de Ghanees nog een kans, maar opnieuw staat zijn vizier niet scherp.

85'
82'

Galarza, Hrosovsky en El Ouahdi spelen de tegenstand nog maar eens helemaal tureluurs. Uiteindelijk eindigt de combinatie bij Bonsu Baah, die een corner versiert, maar daar wordt bitter weinig mee gedaan.

80'

Heynen biedt Oyen de 5-0 op een dienblaadje aan, maar de jongeling trapt wild over. Daar zal hij toch van balen.