Schade op de luchthaven van Buenos Aires
AFP or licensors

Storm raast over Argentinië en Uruguay: doden bij instorting van sporthal, vliegtuig weggeblazen op tarmac

Argentinië en Uruguay zijn dit weekend zwaar getroffen door stormweer, met zware regenval en windsnelheden tot 150 km/u. In totaal zijn er al zeker 16 doden geteld. Er is ook grote materiële schade op vele plaatsen.

De meeste doden vielen in de Argentijnse havenstad Bahia Blanca, op 600 km van de hoofdstad Buenos Aires. Daar lieten 13 mensen het leven toen het dak van een sporthal het begaf tijdens een zware storm. Op het moment dat het dak instortte, was er een schaatswedstrijd bezig. 

Het dodental kan nog oplopen omdat er onder het puin nog gezocht wordt naar slachtoffers. Javier Milei, de recent verkozen president van Argentinië heeft al zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en is zelf naar de plek van de ramp getrokken.

Ook in Buenos Aires zelf heeft het zwaar gestormd. Door de harde wind waaiden honderden bomen om, raakten vele voertuigen beschadigd. Naast Argentinië werd ook buurland Uruguay niet gespaard. Daar vielen zeker twee doden.

Videospeler inladen...

Vliegtuig weggeblazen

Door het slechte weer werden ook verschillende vluchten geschrapt op de luchthavens van Buenos Aires. 

Op een filmpje dat online gezet werd door een lokale journalist is te zien hoe een vliegtuig dat geparkeerd stond op de luchthaven Jorge Newbery wordt weggeblazen door de harde wind. De Boeing 737-700 van luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas knalt daardoor tegen het aanwezige materieel, waaronder een trap.

Meest gelezen