David kopte de gelijkmaker binnen in de allerlaatste minuut© REUTERS

‘Les Dogues’ bijten terug: Jonathan David schenkt Lille een laat punt tegen PSG

PSG kon zich vandaag wat comfortabeler op de eerste plaats nestelen, maar botste op een stug Lille. Het penaltydoelpunt van Mbappé werd in de laatste minuut uitgewist door Jonathan David.

Robben Scheire

Het was een spannend en hoopgevend begin van de Franse competitie met PSG dat worstelde om goede resultaten te behalen, maar na vijftien speeldagen leek het herkenbare scenario zich opnieuw te ontvouwen. PSG had haar laatste acht competitiewedstrijden gewonnen en stond comfortabel op plaats eén. Lille maakte vandaag een einde aan die reeks en trok in extremis nog een punt over de streep. PSG blijft wel eerste staan in de stand en heeft een voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger OGC Nice.

Lille kon doorheen de wedstrijd nooit echt een vuist maken tegen de Parisiens, maar hield zelf lang de nul. In minuut 66 kreeg Mbappé echter de mogelijkheid om die nul van het bord te vegen vanop de penaltystip. Een bruuske tackle van Diakité op Hernàndez was de aanleiding. Mbappé nam die mogelijkheid dankbaar aan en scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De Fransman wenste de keeper van Lille nochtans succes net voor hij de penalty nam, maar het mocht niet baten. Op het einde drong Lille nog enkele keren aan, maar scoren leek niet meer te lukken. Dat was zonder Jonathan David gerekend, die in de 94ste minuut de gelijkmaker van dichtbij kon binnenkoppen. ‘Les Dogues’ schuiven zo op naar de vierde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na deze opdoffer moet PSG morgenmiddag de televisie afstellen op de loting van de Champions League, waar ze in pot 2 zitten en dus hoogstwaarschijnlijk een topper op hun bord krijgen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer