© REUTERS

Minstens twaalf doden bij gewapende aanval op feest in Mexico

Bij een gewapende aanval tijdens een feest in de Mexicaanse stad Salvatierra zijn zondag minstens twaalf mensen gedood. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld.

Bron: BELGA

“Tot op heden zijn 12 mensen dood”, zo deelde het bureau van de procureur van de deelstaat Guanajuato mee op X, het vroegere Twitter. De autoriteiten maakten ook gewag van meer dan tien gewonden die overgebracht zijn naar ziekenhuizen. 

Volgens de stichting Tierra Negra, die sociale projecten voor de lokale gemeenschap organiseert, zijn de slachtoffers jongeren die deelnamen aan een adventsfeest in een haciënda die vaak wordt verhuurd voor feesten. 

Guanajuato is de Mexicaanse deelstaat waar dit jaar het hoogste aantal moorden zijn gepleegd. De teller staat op meer dan 3.000. De regio vormt het decor van een hevige strijd tussen de drugkartels Santa Rosa de Lima en Jalisco Nueva Generación.   

Mexico wordt al jaren geplaagd door geweld. Vorig jaar waren er bijna 32.000 moorden in het land van 126 miljoen inwoners. Tal van kartels en andere criminele bendes vechten er om de controle over gebieden en drugssmokkelroutes.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer