© BELGA

ANALYSE. Serge Gumienny: “Ook AA Gent had een strafschop verdiend”

Een relatief rustig weekend voor de Belgische arbitrage. Alleen in Club Brugge - AA Gent was er voer voor discussie, zo zag onze huisref Serge Gumienny. “Raar dat de VAR niet is tussengekomen na die niet-gefloten strafschopfout op Cuypers.” 

“In het algemeen vind ik dat er dit weekend goed gefloten is. Alleen in Club Brugge - AA Gent was er na afloop veel te doen rond enkele betwiste fases. Ik snap de frustratie bij AA Gent wel. In mijn ogen hadden ook zij een strafschop verdiend. Mechele trekt Cuypers duidelijk aan zijn arm waardoor hij zijn evenwicht verliest. Voor mij was dat een duidelijke strafschop. Dan vind ik het raar dat de VAR nadien niet tussenkomt. Dit was toch een clear and obvious error, lijkt mij.“

“De ref (Lardot, nvdr.) had deze discussie kunnen vermijden door de voorafgaande aanvallende fout op Nielsen te fluiten. Nu lijkt hij een beetje te compenseren. Omdat hij de ene fout niet fluit, fluit hij de andere ook niet. Dat zou niet mogen. Over de twee strafschoppen aan de overkant was er dan weer weinig discussie. Dan is het wel jammer dat hij eerst rood trekt voor de verkeerde speler om zich nadien te corrigeren. Dat is toch weer een smetje op zijn wedstrijd.”

“De vragen over het buitenspel van Thiago in de aanloop naar de eerste Brugse strafschop, werden gelukkig gepareerd door de VAR-lijn. Goed dat we die lijn nog te zien hebben gekregen, anders kreeg je weer dezelfde discussie als vorige week na KV Mechelen - Club Brugge. Zo een farce bleef ons deze week gelukkig bespaard.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer