© AP

Real Madrid laat Bernabeu met mooie doelpunten kirren van plezier en zet Villarreal makkelijk opzij

Real Madrid heeft thuis geen steken laten vallen tegen Villarreal. De Madrilenen waren heer en meester en boekten een eenvoudige 4-1-overwinning. Door de zege springen ze (voorlopig) weer naar de leiding in La Liga.

Maarten Vanhoof

Halfweg de eerste helft liet Luka Modrid zien dat hij op zijn 38ste nog steeds niet versleten is. De Kroaat pakte uit met een gemeten assist, Jude Bellingham aanvaarde het cadeautje in dank. Met zijn dertiende competitiedoelpunt schoot de topschutter van La Liga de Koninklijke op voorsprong.

Later in de eerste helft maakte Rodrygo er 2-0 van. Er was even wat twijfel rond de treffer van de Braziliaan, maar uiteindelijk gooide de VAR toch geen roet in het eten. Real Madrid op rozen.

Even voordien was er wel een stevige domper met de blessure van David Alaba. De ervaren centrale verdediger wist meteen hoe laat het was en moest met een pijnlijke grimas naar de kant. De Oostenrijker zou wel eens meerdere maanden buiten strijd kunnen zijn. En dan te zeggen dat er met Militão ook al een andere verdediger in de lappenmand ligt bij Real.

© REUTERS

Modric met zijn eerste

Na de pauze bleef de Koninklijke het spel dicteren, maar het was Villerreal dat tegen de gang van het spel in tot scoren kwam. Na een splijtende pass door de verdediging lukte Morales de aansluitingstreffer. Het was randje buitenspel, maar het rechterbeen van Rüdiger zorgde ervoor dat de VAR niet hoefde tussen te komen.

Maar tien minuten later stond het alweer 3-1. Brahim Diaz draaide iets over de middenlijn goed weg en begon dan aan een lange ren. Eenmaal in de zestien schoot de Spanjaard de bal perfect in de verste hoek. Een doelpunt van mooie makelij waarmee het Madrileense publiek verwend werd.

En Real bleef daarna gewoon doorstomen, want even later bekroonde Luka Modric zijn puike wedstrijd met een doelpunt. Na slecht uitverdedigen van Villarreal kon de voormalig winnaar van de Gouden Bal profiteren en de 4-1 tegen de netten prikken. Verrassend genoeg nog maar zijn eerste doelpunt in La Liga.

© REUTERS

Gescoord werd er daarna niet meer. Real Madrid boekt zo zijn veertiende competitiezege van het seizoen en springt over Girona (dat maandag nog wel speelt) naar de eerste plaats. De Madrilenen tellen al zeven punten voorsprong op Barcelona. Villarreal staat veertiende.