ThinkStock / Photo News / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock / Photo News / Getty Images

DE GROTE PEILING. Het belangrijkste verkiezingsthema volgens de Belg? Zijn portemonnee

Niet de dalende kwaliteit van ons onderwijs of de nood aan een staatshervorming: als je vandaag aan de kiezer vraagt wat zijn stem het meest zal bepalen in juni, dan is dat met stip: zijn portemonnee. Dat blijkt uit de Grote Peiling van HLN en VTM Nieuws. Toch zijn er ook opvallende verschillen tussen Vlamingen, Walen en Brusselaars. Eén thema scoort opvallend hoog bij de Vlaming.

32 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 maanden geleden
    Wat wil je met berichten als Fluvius en Elia miljarden verdient hebben en in 2024 de burgers weeral 45€ extra laat ophoesten. Het is hier echt nooit genoeg. 10% indexatie= eerst 50% belasting van de indexatie, gevolgd door taksen bijdrageverhogingen, voedsel, KI, bouwmaterialen, verzekeringen, intercommunales, enz,enz. Die +10% wordt snel -20%.
  • Ludo Vanhees

    5 maanden geleden
    het leven is inderdaad duurder geworden.nochtans heeft deze federale regering gezorgd dat de economie en de burgers ( meer) dan goed beschermd geweest zijn tijdens de Corona epidemie en bij de energie-crisis.Ook de pensioenen zijn verhoogd.Wij zijn het enige land die zo veel ondersteuning heeft gegeven.Toch is blijkbaar alles slecht.Heel zeker ben ik, dat jullie dat nooit had gekregen van de vorige regering.laat u toch niet meesleuren in de fuik van de oppositie!
  • jan boden

    5 maanden geleden
    Helaas is dat ook het belangrijkste verkiezingsthema van de politici, hun portemonnee.
  • Jo Bosman

    5 maanden geleden
    Natuurlijk, en aangezien Open VLD en het NVA de mensen belasting op belasting hebben opgelegd zullen ze de rekening in het stemhokje krijgen gepresenteerd. Het is ook de Vlaamse regering onder leiding van het NVA die ons telkens weer meer belastingen oplegt .
  • oswald billiet

    5 maanden geleden
    De partijen hebben het steeds over de strijd tegen de armoede en de koopkrachtvermindering en dat woorden klinken zo hol als een vat. Niet één partij zegt bvb;; wij zullen de prijzen voor food en non food inperken tot het niveau van de ons omliggende landen. Dat zouden dan ten minste beloften zijn met enige inhoud. Strakke praktische taal wordt in de kiesbelofte vermeden omdat ze dan ook verplichting inhoudt.